Diversen

Diversen: KNAF Talent First vaardigt Jordy Bens en Marijn Kremers af naar CIK-FIA Academy Trophy 201

jordybensmarijnkremers_2

De 12-jarige Jordy Bens en 13-jarige Marijn Kremers zullen namens KNAF Talent First aan de CIK-FIA Academy Trophy 2011 deelnemen. Nederland is daarmee één van de zes landen die met twee rijders vertegenwoordigd is in een veld van in totaal 51 rijders. Om niets aan het toeval over te laten vaardigt het KNAF Talent First bestuur coach Willemjan Keijzer af naar het uit drie wedstrijden bestaande karting kampioenschap.

Tekst & foto's: PR/ Michael Melis

De Commission Internationale de Karting (CIK) organiseert dit jaar voor de tweede maal de Academy Trophy voor rijders geboren tussen 1 januari 1998 en 31 december 1996. Een kampioenschap dat over drie wedstrijden in 3 verschillende landen wordt verreden volgens het 'arrive and drive'-principe, wat dus inhoud dat de opgebouwde kart klaarstaat als de rijders op het circuit arriveren.

KTF Topsport Coördinator Maarten van Wesenbeeck is erg enthousiast over dit principe: "Alle coureurs rijden op gelijkwaardig materiaal, te weten een Parolin Chassis, met een KF3 motor erop zonder Powervalve. Dit maakt dat echt de rijder het verschil maakt." Bondscoach Randolph Bath, die tijdens de Academy Trophy namens het CIK als Event Coördinator op zal treden, vult aan hoge verwachtingen te hebben van de talenten: "Ik verwacht dat beide in de top meestrijden. Marijn heeft tijdens de EK kwalificatie al laten zien in de top 5 van een Europees veld te kunnen rijden, terwijl Jordy tijdens ons trainingskamp op Sarno heeft laten zien goed uit te voeten te kunnen met een KF3 kart."

jordybensmarijnkremers

Naast presteren op de baan, zullen de rijders zich ook van hun beste kant moeten laten zien in de schoolbanken. Tijdens ieder evenement zal Randolph Bath (namens het CIK) de EDUKart Quiz doen met de 51 rijders. De rijders krijgen hierbij vragen voorgelegd over karting (historie) en veiligheid. Van Wesenbeeck hierover: "De gedachte achter het KNAF Talent First-programma is dat een succesvolle coureur meer moet kunnen dan alleen hard rijden. Dat een aantal van deze aspecten ook tijdens de EDUKart Quiz aan bod komen is erg goed. De afname van deze quiz is bij Randolph in goede handen. Dit heeft hij met een soortgelijke quiz tijdens onze KTF trainingskampen wel bewezen."

De jacht naar de CIK Academy Trophy 2011 start voor Bens en Kremers, onder leiding van KTF coach Willemjan Keijzer, op zondag 10 juli in het Italiaanse Ortona. De tweede race wordt op 28 augustus in Frankrijk verreden op het kartcircuit van Essay. In principe staat de laatste wedstrijd gepland op 5 november in Bahrein. De politieke spanningen daar kunnen echter voor het CIK reden zijn om naar een ander land uit te wijken voor deze derde wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet