Supercar Challenge

DSC: Safety Car drukt stempel tweede race Francorchamps


110626_vliet1

In de Sport-divisie ging het zoals al eerder gezegd bij de start van de race goed fout voor Leon Zappeij, Erik van de Munckhof en John van der Voort. Bij het uitkomen van de busstop-chicane raakte Zappeij in een spin waarna Van de Munckhof de BMW niet meer kon ontwijken. John van der Voort zat vlak achter Van de munckhof en kon de Focus Silhouette niet meer ontwijken. Van de munckhof zat dus in een sandwich, met veel schade tot gevolg. Ook de auto van Van der Voort had veel schade, waardoor besloten werd om de safetycar de baan op te brengen. Het bergen van beide auto’s duurde uiteindelijk meer dan twintig minuten.
Bij de herstart van de race was het de ETEC-BMW van de gebroeders Van Vliet die de leiding in de Sport-divisie had gepakt. Nik de Jong had voorafgaand aan de race echter al aangegeven dat hij iets van zich wilde laten zien deze race en hield dan ook woord. De Jong noteerde snelle tijden en kon voorbij gaan aan de gele BMW. Daarna kon de coureur uit de stal van JR Motorsport verder uitlopen.

110626_schultz1

De pitstops gooiden het veld ook in deze divisie aardig door elkaar. Nik de Jong gaf het stuur over aan Richard van den Bos, die door zijn vele resultaatseconden veertig seconden langer stil moest staan dan zijn concurrenten. Van den Bos kwam dan ook op de derde positie terug de baan op. Daarna sloeg bij de BMW-coureur het noodlot toe, want de motor van zijn auto plofte waardoor een goede klassering in rook opging.
Guillaume Schulz was na de pitstops op de eerste positie komen te liggen en gaf deze positie ook niet meer af. Op een tweede plaats eindigden Peter en Nico van Vliet, die hiermee hun tweede podium van het weekend pakten.

110626_bosman1

Aart Bosman moest bij de pitstop ditmaal door zijn resultaatseconden maar liefst vijftig seconden extra stilstaan en kon dus niet voor de eerste posities meestrijden. “Ik had misschien wel een hele krant uit kunnen lezen, want ik heb in totaal bijna twee minuten stilgestaan”, aldus Bosman achteraf. Door het uitvallen van Van den Bos kon Bosman uiteindelijk met een derde plaats toch nog het podium beklimmen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet