Formula Renault 2.0

Eurocup Formula Renault 2.0: Chris van der Drift wint race 2 in Misano

Chris van der Drift heeft de Eurocup Formula Renault 2.0 wedstrijd in Misano gewonnen door diskwalificatie van Dani Clos (Jenzer Motorsport). Clos werd na afloop bij de technische controle gediskwalificeerd. Zijn wagen beantwoordde niet aan de technische vereisten. Carlo van Dam was de beste Nederlander van het veld. Hij eindigde op een zesde plaats en bezet na zes races momenteel de vierde plaats in het algemeen klassement.

van dam 4620

Carlo van Dam: “Ik ben niet tevreden over het weekend. We kwamen er in de vrije trainingen van donderdag en vrijdag niet aan te pas. We hebben bovendien veel meer uit de kwalificaties moeten halen. Afgelopen maart was ik hier de snelste, maar toen waren de baanomstandigheden door de lage temperaturen compleet anders. We wisten de auto ditmaal niet goed af te stellen en hebben het hele weekend met een verkeerde set-up rondgereden. Hierdoor loop je automatisch achter de feiten aan. Gelukkig heb ik wel weer kostbare punten aan mijn totaal weten toe te voegen, zodat mijn vierde plaats in het kampioenschap niet in gevaar is gekomen. Ik blijf nu voorlopig in Italië. Op uitnodiging van doctor Ceccarelli zal ik een week lang aan mijn fysieke en mentale conditie werken in het trainingsinstituut van Formule Medicin!”

xavier 4621

Xavier Maassen moest uitvallen toen zijn motor onverwachts de geest gaf. Dit betekende voor Maassen een fikse streep door de rekening.
Xavier Maassen: “Ik ben teleurgesteld in dit weekend. Ondanks dat de snelheid er gedurende de races redelijk aanwezig was, heeft zich dat niet kunnen vertalen in klinkende resultaten. Ik ben twee keer buiten mijn schuld uitgevallen en heb zodoende geen punten om het kampioenschap kunnen scoren. Ik zet nu mijn troeven op de volgende Eurocup Formule Renault 2.0 races, die op het circuit van de Nürburgring (05/06 augustus) zullen plaatsvinden.”

Uitslag race 2:
1. Chris VAN DER DRIFT JD MOTORSPORT
2. Jaime ALGUERSUARI CRAM COMPETITION +9.101
3. Adrian ZAUGG CRAM COMPETITION +11.114
4. Filipe ALBUQUERQUE MOTOPARK ACADEMY +12.115
5. Brendon HARTLEY MOTORSPORT ARENA +12.389
6. Carlo VAN DAM SG FORMULA +13.236
7. Tom DILLMANN SG FORMULA +13.744
8. Bertrand BAGUETTE EPSILON EUSKADI +14.489
9. Sebastien BUEMI MOTOPARK ACADEMY +15.956
10. Nicki SEBASTIANI IT LOOX +18.736
30. Henkie WALDSHMIDT PREMA POWERTEAM 1 r

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet