Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

Div: Manthey-Porsche leidt, drie Nederlanders in top tien in 24u Nurburgring


24h_schade_1
Deze Peugeot behoort tot de vele uitvallers

Gedurende vrijwel de hele avond reed de Mamerow/Rowe-Mercedes-Benz SLS AMG met Chris Mamerow, Armin Hahne en Pierre Kaffer in de top drie, maar rond een kwartier voor middernacht raakte Hahne bij Hohe Acht van de baan. De auto raakte daarbij zodanig beschadigd, dat het team moest opgeven. Eerder in de avond al verloren twee andere topauto’s veel tijd: de Hankook-Farnbacher-Ferrari stond zo’n 40 minuten lang stil als gevolg van een gebroken draagarm van het rechter achterwiel. De hybride-Porsche viel ver terug nadat de versnellingsbak moest worden gewisseld. Beide auto’s konden de race echter nog wel voortzetten.

24h_hankook_ferrari_pitstop
Pitstop met rijderswissel voor de Hankook-Ferrari

Voor Patrick Huisman, die te elfder ure een zitje voor de 24-uursrace vond in de Frikadelli-Cup-Porsche, was de race rond één uur in de nacht ten einde, nadat Nick Tandy in Hatzenbach was gecrasht. “Het precieze verhaal weet ik ook niet, maar de auto was in ieder geval goed kapot”, aldus Huisman. Tandy had bepaald zijn dag niet, want eerder op zaterdag crashte hij al in de Porsche Carrera World Cup-race, waarbij hij de leiding in de tussenstand van zowel de Duitse Carrera Cup als de Supercup verspeelde.

24h_hoendervangers
De BMW van Han Hoendervangers

Cor Euser, die zijn BMW 120D deelt met de Amerikanen Hal Prewit, Toto Lasally (eigenlijk uit El Salvador, maar rijdend met Amerikaanse licentie), en Jim Briody, rijdt op het moment op de 119e plaats algemeen en de vijfde plek in de dieselklasse. Duncan Huisman staat met de RJN-Nissan op de 127e plaats algemeen, elf plaatsen voor de Red Camel-SEAT met Ivo Breukers, Henk Thijssen en Ton Verkoelen. De BMW met Han Hoendervangers staat op de 142e plaats.Een dramatisch moment was er rond half acht in de ochtend, toen de Noor Anders Buchardt bij een inhaalpoging van de Italiaanse SEAT met het nummer 141 in Schwalbenschwanz van de baan raakte en met zijn Schubert-BMW Z4 ondersteboven achter de vangrail terecht kwam. Gelukkig kon de rijder ongedeerd uitstappen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet