Supercar Challenge

DSC: Duo Van der Hoek en De Graaff wint race onder typische Ardennen omstandigheden


110625_soelen1

Ook in de Supersport II-divisie zorgde de regen in de openingsronde voor veel positiewisselingen. Polesitter Ferry Monster werd de dupe van een rommelige opwarmronde, waarbij de rij naast hem sneller van start ging dan zijn rij. Pieter van Soelen, Jan van der Kooi en Koen Bogaerts konden hier goed van profiteren. In zijn opmars kwam Bogaerts in zijn eerste ronde wel in contact met Peter Claassen, die hierdoor samen met Ric Wood in de grindbak terecht kwam.

Na de safetycar situaties waren Pieter van Soelen en Koen Bogaerts op de eerste twee posities komen te liggen, met daarachter Jan van der Kooi, Marcel Norbart en Ferry Monster. Van Soelen en Bogaerts konden uitlopen op dit groepje, en raakten in een felle strijd verwikkeld met elkaar. Bogaerts leek daarbij de snellere man, en plaatste aan het einde van het rechte stuk na Raidillon een inhaalactie op Van Soelen. Zij aan zij ging het tweetal door les Combes, waarbij uiteindelijk Pieter van Soelen eieren voor zijn geld koos.

110625_luc1

Na de pitstops was Van Soelen weer ruimschoots op de eerste plaats komen te liggen, omdat hij door zijn uitvalbeurten op Assen helemaal geen strafseconden had. Koen Bogaerts viel terug naar een derde plaats achter Nick Aerts, maar slaagde erin om in de slotfase Aerts nog in te halen. De BRL-coureur viel bovendien nog een paar plaatsen verder terug, want ook Luc de Cock en Robin Monster konden nog aan hem voorbij komen. Jan van der Kooi viel bij de pitstops door pech veel plaatsen terug. Tijdens zijn pitstop ging namelijk de batterij van zijn stopwatch leeg waardoor hij niet meer wist hoe lang hij al stilstond. Uiteindelijk kwam Van der Kooi op slechts de twaalfde positie terug de baan op.

De overwinning leek uiteindelijk naar Pieter van Soelen te gaan, die na afloop nog zeer blij was met zijn eerste plaats. “Eigenlijk had ik al een beetje geluk bij de start. In de regen zie je in dat grote veld namelijk amper iets en moet je dus echt rijden op de lichten van je voorganger. Dat ging me gelukkig goed af en ik kon zo goed vooraan blijven rijden. De safetycar situaties kwamen mij bovendien ook gunstig uit. Ik ben zeer blij met dit resultaat, na de pech van de eerdere races werd een overwinning wel weer eens tijd!”

110625_bogaerts1

Ook Koen Bogaerts was na afloop tevreden met zijn resultaat. “Het was echt glibberen en glijden deze race. Voor de pitstops had ik een spannend gevecht met Pieter van Soelen, die ik maar net voor kon blijven. Ik wist dat ik door de pitstops achter hem terug zou vallen maar eerlijk gezegd denk ik dat hij me anders ook nog wel had gepakt. Pieter was erg snel vandaag.”

Na afloop kreeg Pieter van Soelen echter een penalty vanwege inhalen tijdens de safetycar situatie. Van Soelen viel hierdoor terug naar de tweede plek, waardoor Koen Bogaerts alsnog de eerste positie in handen kreeg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet