Supercar Challenge

DSC: Duo Van der Hoek en De Graaff wint race onder typische Ardennen omstandigheden


110625_zweerde1

In de Supersport I-divisie ging het bij de startopstelling fout voor Luc Braams in de Camaro GT4. Bij het begin van de opwarmronde kwam de Camaro namelijk niet van zijn plek waardoor deze naar de pitstraat moest worden geduwd. De start zelf van de race was bovendien voor de deelnemers zeer lastig door de vele spray en de daar voorafgaande lastige formatie.

Na de eerste ronde, toen de safetycar al de baan op kwam, bleek dat Jacky van der Ende de beste start had gemaakt. De BRL-coureur werd daarbij op de voet gevolgd door Martin Webb in de BMW E46 GTR en Coos Schouten in de Saker. Bij de herstart van de race ging het fout voor de op de tweede plaats liggende Martin Webb, want hij vloog van de baan bovenop Eau Rouge en parkeerde zijn auto in de vangrails.

110625_carlo1

Na de pitstops was Carlo Kuijer op de eerste plaats komen te liggen, met daarachter Jeroen Rutges in de Saker en Jacky van der Ende op de derde plaats. Van der Ende viel echter door de touché met Diederik Sijthoff een aantal plekken terug. Hierdoor kwam Bert van der Zweerde op de derde plaats te liggen.

Van der Zweerde bleek tijdens de race beter in zijn vel te zitten dan in de kwalificatie. De bestuurder van de BMW-silhouette noteerde snelle rondetijden en kon zo steeds sneller richting de kop van zijn divisie rijden. Van der Zweerde reed gestaag richting Carlo Kuijer toe en slaagde erin om Kuijer voorbij te gaan. Achter Kuijer was Lamborghini-coureur Simon Atkinson inmiddels opgerukt naar de derde positie, een plek die Atkinson niet meer af zou geven.

110625_lambo_2111

Bert van der Zweerde pakte dus weer een overwinning in de Supersport I-divisie, en ook Carlo Kuijer was blij met zijn tweede plaats. “Ik hoopte vooraf al een beetje op regen, omdat mijn auto ten opzichte van de rest eigenlijk nog wat vermogen te kort komt. In de regen heb je dat vermogen namelijk veel minder nodig, en dat bleek ook wel”, verklaart Carlo Kuijer. “Toen Bert me inhaalde dacht ik er eerst aan om aan te haken zodat ik het hem moeilijk kon maken, maar ik besloot rustig aan te doen om mijn tweede plaats veilig te stellen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet