Persberichten

Persbericht: Aevitae Bleekemolen Racing met twee auto’s in top 10 bij Porsche Carrera World Cup Nord


Berucht Eifelweer maakt het moeilijk
Terwijl het in de vrije training op donderdag en de kwalificatie op vrijdag nog droog was, kwam het voorafgaand aan de race op zaterdagochtend met bakken naar beneden: het beruchte Eifelweer. Dat maakte het in de race over zes ronden voor de deelnemers bijzonder moeilijk. “Zeker in de eerste ronde was het zicht vrijwel nihil door het opspattende water van auto’s voor me”, vertelde Sebastiaan Bleekemolen, die desondanks al in de openingsfase een flink aantal plaatsen kon goedmaken.

480_abr_sb_r

Ook Patrick Huisman maakte progressie, maar raakte in de tweede ronde van de baan door een aanrijding met de Pool Kuba Giermaziak. “Ik stond in de grindbak en dacht eigenlijk al dat de race voor mij daarmee afgelopen was, maar ik kon gelukkig weer wegrijden en verloor al met al maar zo’n 30 seconden”, aldus Huisman na afloop. Uiteindelijk kwam de viervoudig Supercup-kampioen als negende over de eindstreep, waarbij hij in het rijdersklassement van de Supercup zelfs de punten voor de zevende plaats kon laten bijschrijven, omdat niet alle rijders voor hem ook voor de Supercup waren ingeschreven. “Een supergaaf evenement”, oordeelde Huisman.

Sebastiaan Bleekemolen kwam als 14e algemeen en als negende bij de Supercup-rijders aan de finish. “Ik heb zeker genoten, maar eigenlijk hoort een evenement als dit niet in de Supercup thuis, want daar gaat het om sprintraces. Maar mooi was het wel.” Jeroen Bleekemolen was met de zevende plaats algemeen en de zesde positie in de Supercup de best geklasseerde Nederlander. Evenals Patrick Huisman start hij dit weekeinde ook nog in de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife.

Porsche Supercup, Porsche Carrera World Cup, Nürburgring:
1. René Rast (Dui) 6 ronden in 1.00:48,621, 2. Norbert Siedler (Oos), op 1,997 seconden, 3. Lance David Arnold (Dui), op 3.654, 5. Sean Edwards (GBr), op 18,001, 6. Jeroen Bleekemolen (Ned), op 37,048, 7. Patrick Huisman, op 42,184, 9. Sebastiaan Bleekemolen, op 1:42,944.

Stand: 1. Sean Edwards, 66 punten, 2. René Rast, 63, 3. Nick Tandy, 54, 4. Norbert Siedler, 53, 5. Jeroen Bleekemolen, 46, 6. Christian Engelhart en Kuba Giermaziak, 40, 8. Kévin Estre, 34, 9. Patrick Huisman, 28 en 10. Sebastiaan Bleekemolen, 26.Volgende race: Silverstone 10 juli 2011.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet