Persberichten

Persbericht: Aevitae Bleekemolen Racing met twee auto’s in top 10 bij Porsche Carrera World Cup Nord

480_abr_sb_d

In het voorprogramma van de jaarlijkse 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife vond de Porsche Carrera World Cup plaats, een race waarin nagenoeg alle deelnemers uit de Porsche Mobil1 Supercup en de nationale Carrera Cups uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Scandinavië deelnamen. Zo gingen er in totaal 100 Porsche 911 GT3 Cup-auto’s van start op de 25,378 kilometer lange combinatie van Nürburgring-Nordschleife en Grand Prix-circuit. Aevitae Bleekemolen Racing was met twee auto’s voor Sebastiaan Bleekemolen en Patrick Huisman vertegenwoordigd in ‘de grootste Porsche-race ter wereld’, zoals het evenement door de organisatie werd aangeduid. In het Supercup-klassement eindigden beide auto’s van het team in de top tien: Patrick Huisman werd zevende, Sebastiaan Bleekemolen kwam als negende over de eindstreep. Sebastiaans broer Jeroen Bleekemolen was uiteraard ook van de partij. Hij behaalde de zesde plaats in het Supercup-klassement en de vijfde plaats in de rangschikking van de Duitse Carrera Cup.

Voor een keer ontbrak de Porsche Mobil1 Supercup dit weekeinde tijdens een Europese Formule 1-Grand Prix, want in plaats van het zonnige stratencircuit van Valencia was ditmaal de koude en natte, maar bijzonder spectaculaire en uitdagende Nürburgring-Nordschleife de plaats van handeling voor de Porsche Carrera World Cup, met daarin begrepen de reguliere deelnemers van de Supercup en de diverse Carrera Cups. Voor tal van buitenlandse rijders was het circuit in de Eifel onbekend terrein. Ook Sebastiaan Bleekemolen beschikte nog niet over bijzonder veel race-ervaring op het circuit, dat ooit door drievoudig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart werd aangeduid als de ‘Groene Hel’. “Ik heb er in mei samen met mijn vader één keer een lange-afstandsrace gereden met een Renault Clio”, vertelde hij. Niettemin keek hij uit naar het evenement: “Dit soort dingen ligt mij wel, en het circuit is natuurlijk prachtig.” Voor Patrick Huisman was de Nordschleife bekend: hij racete er in het verleden al meerdere malen in de 24-uursrace, waar ook Jeroen Bleekemolen al eerder van start ging.

480_abr_sb_ph

In de kwalificatietraining reed Patrick Huisman de elfde tijd van de Supercup-deelnemers, één plaats voor Jeroen Bleekemolen en drie plaatsen voor Sebastiaan Bleekemolen. Alledrie de rijders klaagden over tijdverlies door langzamere rijders die voor hen in de weg reden, maar dat is op de Nürburgring een bekend probleem. “Het had zeker nog wel vijf of zes seconden sneller gekund”, meende Sebastiaan Bleekemolen naderhand.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet