Formula Ford

Formule Ford: Circuit Park Zandvoort geniet van fantastische Dutch Formula Ford-races


480_groep_4833

Continu in gevecht
Tijdens de Paas- en de Pinksterraces maakten de Dutch Formula Ford-coureurs er samen een geweldig spektakel van. Alles dat autosport interessant maakt was aanwezig, met in de voorhoede vijf coureurs die nauwelijks voor elkaar onderdoen en continu in gevecht zijn voor de zege. Jammer genoeg is het veld nog niet zo groot als gehoopt, maar daar wordt door CPZ wel aan gewerkt.

Internationale samenwerking
“Volgend jaar gaan we nog meer samenwerken met de Britse Formule Ford en de Eurocup. Dit jaar rijden we al samen met hen op Brands Hatch, Zolder en de Masters of F3, volgend jaar willen we die samenwerking verder uitbreiden,” vertelt Weeda.

480_start_0711

Ambassadeurs
Bij de Pinksterraces debuteerde de Belg Frederik Vergote, op meer van deze enthousiaste nieuwelingen wordt gerekend. “Geïnteresseerde coureurs, al dan niet met ervaring, ontvangen wij met open armen en kunnen ook rekenen op onze volledige medewerking,” vult Ron Boon aan. “Wij kunnen hen op vele manieren helpen. Uiteraard met veel info, maar wij kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij het kopen van een wagen, voor hele betaalbare prijzen. Daarnaast kunnen wij nieuwe rijders aan ervaren ambassadeurs koppelen. Rijders met veel Formule Ford-ervaring als Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen, Ricardo van der Ende, Jaap van Lagen en Allard Kalff zullen daar waar mogelijk assistentie verlenen.“

Nog steeds enthousiast
Elk van deze ambassadeurs is ook nu nog steeds enthousiast over het begin van hun successen. Zo zegt Jeroen Bleekemolen: “Formule Ford is echt de basis geweest voor mijn carrière, je leert alle dingen die belangrijk zijn in de autosport. Als ik opnieuw zou beginnen zou ik deze stap nooit overslaan!”
Tom Coronel is zelfs nog stelliger: “In de Formule Ford heb ik het meest geleerd over afstellen van auto’s, onderstuur, overstuur, etc. Mechanische grip en wheelspin zijn heel belangrijk om te voelen. Er is echt geen betere leerschool om professioneel autocoureur te worden!”

Niet duur
De Formule Ford heeft het imago duur te zijn, maar de praktijk laat zien dat het van alle klassen die op Zandvoort in actie komen juist tot de goedkopere categoriën behoort. Zo kan een beginnend coureur al een goed Zetec-chassis kopen voor ronde de 10.000 euro. Ook de running costs vallen mee, want de motoren gaan een seizoen lang mee en met een setje banden wordt een heel evenement geracet.

Meer info
Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen met Menno Weeda, bereikbaar via Menno@cpz.nl


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet