Advertorials

Advertorial: Eerste bijeenkomst After Business Club direct een hit

dsc02371

“Hoe kan ik lid worden”, vraagt één van de genodigden van de After Business Club met een grote glimlach op zijn gezicht. “Dit wil ik absoluut vaker doen, wat een geweldige avond.” De locatie is Circuit Park Zandvoort en de ondernemer die zojuist ABC-initiatiefnemer en Toerwagen Diesel Cup-coureur Marcel van Leen aansprak komt met een bezweet rood hoofd uit een Clio in race-uitvoering. Daarin is hij net twee ronden op volle snelheid meegereden met Erik Post en als hij uitstapt moet hij even zoeken naar vaste grond. “Ik rijd jaarlijks duizenden van deze rondjes over de het circuit, maar ik geniet er nog steeds elke ronde van”, vertelt de ervaren Post. “Wat heb jij een prachtbaan”, roept de ondernemer.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto’s: Bart Buijs, Ruud Schoorl en Marco Antheunisse

De After Business Club is opgezet door coureurs Marcel van Leen en Ron Swart, dit seizoen een succesvol team in de Toerwagen Diesel Cup. “De naam After Business Clun is eigenlijk al oud”, verklaart Van Leen de naam. “Vroeger had ik een vriendenclubje, waarmee we aan het einde van een werkweek steevast wat gingen drinken. Samen met mijn vriend Michèl de Bruin, die ook vandaag hier aanwezig is, bedachten we toen deze naam. We spraken namelijk ook altijd over wat we op ons werk allemaal hadden meegemaakt. Het ging natuurlijk om de gezelligheid, maar tegelijkertijd waren we ook met ons werk bezig, een prima combinatie. Dat is eigenlijk ook onze opzet voor de huidige After Business Club. Gezelligheid en zaken doen gaan prima samen, zeker als je leuke dingen doet.”

abc_ml_rz_3.jpg

Eerste ABC-bijeenkomst
Op woensdagavond 22 juni vond de eerste ABC-netwerkbijeenkomst plaats op Circuit Park Zandvoort. In de VIP-box zijn een man of 30 aanwezig. Sommigen al lid, anderen komen sfeerproeven. Geen van allen weten ze precies wat ze te wachten staat en dat schept een duidelijke band, want nog voordat Van Leen en Swart hun gasten toespreken wordt er al flink handen geschud en gekletst.

DSC02223.JPG

Bedrijfsfilms
Wanneer Marcel van Leen het woord vraagt duurt het even voor iedereen zover is. Benieuwd naar wat de avond zal gaan bieden spitsen de aanwezigen hun oren. Omdat dit de allereerste van in totaal vier bijeenkomsten in 2011 is, vertelt Van Leen wat over de oprichting en de huidige stand van zaken. Van enkele leden zijn er al leuke films gemaakt, die in één minuut laten zien wat het bedrijf doet. Precies lang genoeg om de aandacht te houden, blijkt die minuut wanneer de gasten de films voorbij zien komen. “Goh, zit jij in de horeca? Dan kom ik snel eens een bakkie bij je doen”, fluistert een deelnemer tegen zijn tot even daarvoor onbekende buurman.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet