VLN

Div: Hankook-Farnbacher-Ferrari voorlopig op pole, Jeroen Bleekemolen tweede op Nordschleife

2011_farnbacher_1e_q
De Hankook-Farnbacher-Ferrari zette vroeg in de sessie de snelste tijd neer

Net als vorig jaar staat de Hankook-Farnbacher-Ferrari voorlopig op pole na afloop van de eerste van de beide kwalificaties voor de 24-uursrace op de Nürburgring. Al heel vroeg in de vier uur lange avondsessie kwam de Ferrari 458 Italia tot een rondetijd van 8:23,764 minuten, die in de rest van de sessie door niemand meer werd verbeterd. Op de tweede plaats in de voorlopige rangschikking staat de nummer 22-Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG met Jeroen Bleekemolen in de rijdersbezetting, gevolgd door de nummer 30-Mamerow-SLS AMG en de nummer 16-Abt-Audi met ondermeer DTM-rijders Mattias Ekström en Timo Scheider aan boord. Best geklasseerde Porsche is op het moment de nummer 18-Manthey-RSR met Lieb/Luhr/Bernhard/Dumas op de zesde plaats, gevolgd door de verrassend snelle Falken-Porsche met Henzler/Dumbreck/Ragginger/Asch en de nummer 7-BMW met Dirk Müller/Werner/Adorf/Lamy.


Tekst: René de Boer
Foto's:Willem J. Staat


2011_donkeere_wolken_bmw_m3
De nummer 7-BMW zou niet op eigen kracht in de pits terugkeren

De nummer 7-BMW was echter halverwege de sessie uit de strijd in deze kwalificatie, nadat Dirk Müller bij het aanremmen van de Karrussel de controle over zijn auto verloor en de vangrail raakte. Met behoorlijke schade aan de rechter voorkant werd de M3 op de afsleepwagen teruggebracht. Bij het incident raakte naar verluidt ook een cameraman die achter de vangrail stond, licht gewond.

2011_carlo_van_dam_1e_q
Carlo van Dam in actie met de nummer 155-STi-Subaru Impreza WRX

De nummer 32-Mercedes met Christiaan Frankenhout staat voorlopig elfde overall, de Schubert-BMW met Tom Coronel 28e, op de 39e plaats gevolgd door de nummer 50-Porsche met Patrick Huisman. Een stuk verder, op de 67e plaats, staat de RJN-Nissan met Duncan Huisman. De Subaru met Carlo van Dam staat op de 155e plaats overall en de vierde plaats in de klasse. Morgen wordt de startvolgorde bepaald in de tweede kwalificatie, die van 16.55 tot 18.55 uur op het programma staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet