Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercar Challenge komend weekend met vol veld naar Spa Francorchamps

110621_foto1

Traditiegetrouw is de Spa Euro Race voor de Dutch Supercar Challenge vaste prik op de kalender. Evenals andere jaren rijden de teams graag op Spa, wat wel bleek uit de inschrijvingen. De deelnemerslijst voor dit raceweekend was namelijk al maanden voor het evenement tot het op Spa Francorchamps maximaal toelaatbare aantal van 75 deelnemers gevuld. Er was dit jaar zelfs een wachtlijst van meer dan tien deelnemers, waardoor gezegd kan worden dat het startveld van de DSC komend weekend bomvol is. Bovendien rijdt de DSC in een aantrekkelijk programma met het International GT Open, het European F3 Open, de Britcar, het FIA Formula Two Championship en de Maserati Trofeo. De toegang tot het circuit is voor bezoekers middels een uit te printen ticket gratis.

Tekst en foto's: DSC

Na drie raceweekenden is Diederik Sijthoff in de GT-divisie de trotse koploper van het kampioenschap. De bestuurder van de Speedtec-Viper stapte dit jaar pas over naar deze divisie maar heeft de smaak al meteen goed te pakken. Op het Engelse Donington Park boekte Sijthoff zijn eerste overwinning van het seizoen en tijdens de Superleague Formula GP van Assen pakte Sijthoff maar net naast het podium. De Viper-coureur reed tot nu toe alle races ruimschoots in de punten, en heeft daardoor al 96 punten verzameld. Dit zijn er al bijna twintig meer dan Dave Basu, die met 79 punten op de tweede positie staat. Basu is dit jaar overgestapt naar een indrukwekkende Corvette C6.R GT1 en boekt zichtbaar progressie, getuige zijn overwinning tijdens de zaterdagrace op Assen. Ook Roger Grouwels, rijdend met een Corvette C5.R GT1, presteert steeds sterker. Na een problematische seizoenstart op Hockenheim, waar de Corvette nog wat technische mankementen had, eindigde Grouwels in drie van de vier races daarna op het podium.

110621_foto2

De concurrentie is dit jaar echter moordend. Naast bovengenoemde coureurs pakten veel andere inschrijvingen namelijk ook al een overwinning. Zo schreven equipe De Graaff/Van der Hoek/Van Dongen met de Audi R8 GT3 LMS, Alex van ’t Hoff met de Mosler MT900, het duo Kvetnansky/Sedlak met de Praga R4S en Rick Abresch met de Corvette C6.R GT1 allen al een race op hun naam. Op Spa Francorchamps zijn er dan ook veel kanshebbers op de overwinning in deze divisie. Gastrijders zijn onder andere de Fransman Pierre Etiene Bordet met een Marcos LM600 en de Amerikaan Mike Guasch, die instapt bij Martin Short.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet