Algemeen

Dragracing: Step-a-Side op alle fronten vooraan

wijden.001

Ondanks de regen kijkt Tom van der Wijden terug op een geslaagd eerste evenement op de Dragstrip Drachten. Met zijn Step-a-Side Goodridge Chevelle reed Van der Wijden in de klasse Pro ET naar de vierde en in de klasse Super Street Cars naar de vijfde kwalificatiepositie en stelde ook nog eens zijn persoonlijk record scherper. Daarnaast deden ook de door Step-a-Side USA-parts gesteunde rijders het tijdens AutoMotoShow uitstekend.

Tekst: p.r. en Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

“Ondanks het slechte weer hebben we toch een erg goed weekend gehad. In totaal hebben we verdeeld over de klassen Pro ET en Super Street Cars tien runs kunnen maken. Bij de eerste run heb ik het nog voorzichtig aan gedaan om te kijken of de auto recht wegging. Desondanks rolde er meteen een 10,56 seconden en 201 km/u uit de bus. De tweede run ging met hogere transbrake-toeren en 10,42 seconden al iets sneller. Vervolgens hebben we wat testjes gedaan met de shiftpointsettings en gelijk ging de eindsnelheid omhoog naar 205 tot 206 km/u en doken we in de 10,3 seconden. Met wat minder neuswind kwam er zelfs een 10,24 seconden en 208 km/u op de klokken”, aldus Tom van der Wijden. Deze scores betekenden een aanzienlijke verbetering van zijn persoonlijke records van 10,77 seconden en 195 km/u. Met zijn gereden tijden eindigde Van der Wijden in de klasse Pro ET op een vierde en in de klasse Super Street Car op een vijfde kwalificatiepositie.

wijden.003

Door het verregenen van de eliminaties kwam Van der Wijden op zondag niet meer in actie en dus wordt nu al uitgekeken naar de volgende wedstrijd van 15 tot en met 17 juli op de Dragstrip Drachten. “De Goodridge Chevelle was weer betrouwbaar en voelde stabiel aan. We gaan nu fine-tunen en kleine testjes doen om nog sneller te worden en waarschijnlijk nemen we dan de snellere Super Gas in plaats van Super Street Car als tweede klasse.”

wijden.002

Maar niet alleen Van der Wijden zelf was succesvol, ook de door Step-a-Side USA-parts ondersteunde rijders deden het tijdens de kwalificaties van AutoMotoShow uitstekend. Zo reed bij de Junior Dragsters Ivana van den Berg de tweede tijd en stond debutante Shari Oomen na de kwalificaties derde. In de klasse Sports ET bezorgde Georg Schunko Step-a-Side USA-parts zelfs de eerste plaats terwijl Richard Minderhoud in de klasse Super Street Cars naar de tweede tijd reed.

wijden.005

Step-s-Side Drag Racing wil haar sponsoren en met name hoofdsponsor Goodridge hartelijk danken. Voor de tweede AutoMotoShow half juli heeft het team nog een verrassing in petto.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet