VLN

Div: Dubbel programma voor Jeroen Bleekemolen op de Nurburgring

nbr_carrera_world_cup_480
Zaterdag zullen er zo'n 130 Porsche Carrera's op de Nordschleife te zien zijn

De Nederlandse allround-coureur Jeroen Bleekemolen rijdt dit jaar met een Mercedes-Benz SLS AMG van het team Black Falcon (startnummer 22) in de 24-uursrace op de Nürburgring en start daarnaast als reguliere deelnemer in de Porsche Mobil1 Supercup en de Duitse Porsche Carrera Cup tijdens de wedstrijd om de Porsche Carrera World Cup, de grootste Porsche-race ter wereld. Hij spreekt over zijn verwachtingen.

Tekst en foto: PR??? Wat was jouw eerste reactie toen je hoorde over de Porsche Carrera World Cup?
Jeroen Bleekemolen: “Ik vond het wel apart toen ik voor het eerst van die race hoorde. Het is best heftig om met zoveel dezelfde auto’s op zo’n circuit een sprintrace te houden. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt, kijk ik er wel steeds meer naar uit. Het wordt beslist iets heel bijzonders!”

??? Je rijdt de Porsche Carrera World Cup en de 24-uursrace. Een druk programma.
Jeroen Bleekemolen: “Ja, het wordt wel druk, maar het is voor mij ook wel goed om zoveel mogelijk ronden te rijden, want zo vaak heb ik nog niet op de Nordschleife geracet. Ik heb een keer de 24-uursrace gereden en daarnaast een paar VLN-wedstrijden, maar hoe meer ervaring ik kan opdoen, hoe beter het is, om zowel in de Porsche Carrera World Cup als de 24-uursrace optimaal voorbereid te zijn.”

??? Je kent als deelnemer ook de 24-uursraces van Daytona, Le Mans, Dubai en Spa-Francorchamps. Wat maakt de race op de Nordschleife bijzonder?

Jeroen Bleekemolen: “In de eerste plaats natuurlijk het circuit, een heel bijzondere baan, maar ook de sfeer. Mensen kamperen op de Nürburgring direct naast het circuit. Als je in de auto zit, zie je ’s avonds de rook van de barbecues en je ruikt het gegrilde vlees. Verder zijn er nergens zoveel auto’s op de baan, dat maakt het ook apart. Je moet heel goed opletten, soms ook wat geduld hebben. Dat hoort bij deze race.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet