Sportscars

Sportscars: Nederlanders grossieren in derde plaatsen op de Nürburgring

TIjdens de vierde manche van de LMES-series grossierden de Nederlanders in derde plaatsen in de LMP1, LMGT1 en LMGT2 categorie.

tekst Willem J. Staat

 RFH Nürburgring

Ondanks een foutje van Alex Yoong, behaalde RFH een uitstekende derde plaats op de Nürburgring. Foto: PR

Zege voor Pescarolo
Het team van Pescarolo Sport behaalde met de combinatie Jules Bouillon, Emmanuel Collard en Eric Helary de overwinning met een Pescarolo C60 Judd. Racing for Holland leek met de Dome Judd lange tijd aanspraak te maken op een tweede plek, maar in de slotfase van de wedstrijd kon Alex Yoong geen weerstand meer bieden aan de sterk oprukkende Creation Judd van de Fransman Nicolas Minassian en Racing for Holland moest uiteindelijk met een fraaie derde podiumplaats genoegen nemen. Yoong gaf dan ook ruiterlijk toe dat hij een foutje maakte, maar Jan Lammers was met dit goede resultaat uiterst tevreden. Jan Lammers: "Wij zijn erg blij hier te zijn, want het valt toch weer op welke geschiedenis dit circuit uitademt, ook wat betreft de 1000 KM. Hopelijk hebben binnenkort weer afgeladen tribunes, net als vroeger."

In de LMP2 categorie ging de overwinning naar de Lola B05/40 van de Portugesen Amaral/Angel de Castro/Burgueno, die als vierde algemeen eindigden. De gloednieuwe Radical van Martin Short en de Portugees Joao Barbose eindigde als derde in de LMP2 klasse.

 Menten Nürburgring

De PSI Experience Corvette was snel in het begin, maar viel helaas uit. Toch ziet Jos Menten de 24 Uur van Spa vol vertrouwen tegemoet. Foto: PR

GT1
In de GT1 klasse behaalde Peter Koxz met de Convers Menx Ferrari een uitstekende derde plaats in de Ferrari 550 Maranello, die hij deelde met Robert Pergel en Alexei Vasiliev. De overwinning ging hier net zoals in Utah naar de Aston Martin DB09. De Larbre Aston Martin van Pedro Lamy, Gabriel Gardel en Vincent Vosse pakte de zege terwijl de Corvette C6-R van Alphand Adventures van Jerome Policand, Patrice Goueslard en Luc Alphand als tweede in de klasse eindigde. Grote teleurstelling bij het team van PSI Experience. Jos Menten en Petti Kuismanen, die geruime tijd aan de kop van de LMGT1 klasse meestreden moesten met kapotte koppeling opgeven. Toch was het team niet ontevreden omdat de Dunlop-banden uitstekend tegen de Michelins waren opgewassen.

LMGT2
In de LMGT2 klasse behaalde de Spyker evenals in 2005 een uitstekende derde plaats in de klasse. Ditmaal tekenden Jeroen Bleekemolen en Mike Hezemans voor dit uitstekende resultaat. De tweede Spyker eindigde met Johnny Kane en Donny Crevels als vijfde in de klasse. De overwinning in de LMGT2 klasse ging Stefano Zonca/Andrea Bellicchi/Marco Cioci met een Ferrari 430 GT.

UITSLAG
1. Emmanuel Collard/Jules Bouillon/Eric Helary (F/F/F) LMP1 Pescarolo C60 Judd 189 ronden
2. Nicolas Minassian/Felipe Ortiz/Beppe Gabbiani(F/CH/I)LMP1 Creation Judd 186 ronden
3.Jan Lammers/Alex Yoong(NL/MAL)LMP1 Dome Judd 186 ronden
4. Bob Berridge/Gareth Owens/Peter Owen(GB/GB/GB)LMP1 Lola B06/10 AER 184 ronden
5. Miguel Amaral/Miguel de Castro/Angel BurguenoP/P/ESP)LMP2 Lola B05/40 AER 182 ronden
6. Bill Binnie/Allan Timpany/Sam Hancock(GB/GB/GB) LMP2 Lola B05/42 Zytek
7.Stefan Johannson/Hideki Noda(S/J) LMP1 Zytek 06 S 181 ronden
8.Martin Short/Joao Barbosa(GB/P) LMP2 Radical SR9 Judd
9.Mike Newton/Thomas Erdos(GB/BR)LMP2 MG Lola EX264 180 ronden
10. Pedro Lamy/Gabrielle Gardel/Vincent Vosse(P/CH/B) LMGT1 Aston Martin DBR9 177 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet