Formula Ford

Formule Ford: Frederik Vergote geniet met volle teugen van debuut


480_regen_9883

Debuut op Zandvoort
Het eerste optreden in de Dutch Formula Ford is voor Vergote op vele manieren een debuut. “Ik heb pas enkele ronden gereden op de circuits van Croix en Zolder. De vrije trainingen op donderdag voor de Pinksterraces kon ik in verband met mijn werk niet rijden, dus het rijden van de kwalificatie op vrijdagmiddag betekende meteen mijn debuut op Circuit Park Zandvoort. Dat was natuurlijk een geweldige ervaring, maar mijn rondetijden waren nog niet om fier op te zijn. Gelukkig heb ik die rondetijden in de races met vele seconden naar beneden kunnen halen.

480_vergote_podium_0759

Ik heb zelfs al op het podium een trofee in ontvangst mogen nemen.” Om met een grote lach te vervolgen: “Natuurlijk, ik was de enige Zetec-coureur.”

Competitiever worden
Team FLV Competition bestaat naast coureur Frederik uit zijn broer Antony en diens vriendin Hanne. De naam FLV staat voor Frederik, Liselotte Vergote. Liselotte is de vrouw van Frederik en ondersteunt zijn ambities van harte.

480_team_vergote_1075

De Zetec-coureur realiseert zich dat er een hoop werk verzet moet worden om competitiever te worden, maar geniet vooralsnog van elk moment. “De eerste stap is gezet, ik rijd mee in een geweldige klasse, waarin volgens mij de mooiste strijd wordt geleverd van alle klassen die reden tijdens de Pinksterraces.”

Sponsorjacht
Hoe vaak Vergote dit seizoen aan de start kan verschijnen is nog onzeker, want de sponsorjacht is nog in volle gang. “Ik heb het geluk dat ik al diverse sponsors heb kunnen interesseren voor mijn racecarrière. Vaak bedrijven uit mijn directe omgeving, zoals mijn werkgever FAAC Benelux. Daarnaast ben ik Zandstralen Vermander, Miss Sis uit Oostkamp, Restaurant Fondue Folle uit Waregem en uit Brugge Hotel t' Zand, Corso Venezia en Express Courier Deprince erg dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Een nieuwe sponsor die er na de Pinksterraces nog is bijgekomen is Modelworld.pro. Dankzij hen kan ik zeker meerijden in Zolder en misschien lukt zelfs het DPP-Festival ook!”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet