Formula Ford

Formule Ford: Frederik Vergote geniet met volle teugen van debuut

480_bestelbus_1074

Tijdens de Pinksterraces verscheen er in de Dutch Formula Ford een nieuw gezicht op de grid. De uit het Belgische Brugge afkomstige Frederik Vergote debuteerde en is zo’n coureur die zelf alles op alles zet om zijn droom te verwezenlijken. Met de inschrijving van zijn team FLV Competiton zette hij een belangrijke stap en reed hij op Zandvoort zijn eerste kilometers.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Bart Buijs, Klaas Norg en Co van der Gragt

De besmetting met het racevirus is Frederik Vergote gegeven door zijn vader. “Als kind kwam ik heel vaak op de circuits. Met name op Zolder was ik kind aan huis. Mijn vader reed in die tijd Formule Super Vee en ik ging dan steevast met hem mee. Ik heb daar hele fijne herinneringen aan.”

480_vergote_actie_2745

Elektromechanica
Toch kwam Vergote niet automatisch in de autosport terecht. “Ik heb elektromechanica gestudeerd en ben zo ook in de techniek terecht gekomen. Momenteel werk ik bij Faac Benelux, een bedrijf dat producten maakt voor toegangsautomatisering. Denk daarbij aan garagedeuropeners, slagbomen, etc. Een geweldig bedrijf in mijn woonplaats Brugge. Zij ondersteunen mijn ambities als coureur en lenen mij bijvoorbeeld de truck om met mijn race-auto naar de circuits te gaan.”

Oude bekende
De raceauto waarin Vergote rijdt is geen onbekende in het Nederlandse Formule Ford-veld. “Het is een Mygale 2001 met een Zetec-motor, die ik gekocht heb van Henk Vuik jr. Ik ben daarmee nu de enige rijder met een Zetec, hopelijk zijn er nieuwe rijders die nu ook de stap durven te zetten en kunnen we weer een Zetec-klassement opzetten in de Dutch Formule Ford.”

480_actie_vergote_1671

Gebrek aan race-ervaring
Ondanks dat hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht op het circuit ontbreekt het Vergote toch aan race-ervaring. “Tsja, ik heb eigenlijk alleen twee jaar gekart en ben daarna gaan sleutelen in de karting. Daardoor was er eigenlijk geen tijd en geld om zelf met racen bezig te zijn. Pas nu ik een goede baan heb, zag ik kans om iets te doen met mijn wens om te gaan racen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet