Clio Cup

Clio Cup: Aris Varvaroussis: Doel voor 2011 al bereikt! Nu alleen nog op een droge baan

480_podium_Klaas-3112

Nieuwkomer Aristoteles Varvaroussis begon veelbelovend aan zijn eerste weekend in de Dutch Renault Clio Cup met Pasen, maar bekroonde zijn stijgende lijn tijdens Pinksteren al met de eerste zege in de Olympia Cup. Een knap begin van de jonge Griek voor het HTP Racing team, dat in zijn geheel een topweekend meemaakte tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Erik van der Schaaff

480_zijaanzicht_2109

240_portret_Klaas-7091Griekse Duitser of Duitse Griek?
Met een naam die bijna niet Griekser kan, zal het voor weinigen een verrassing zijn dat ‘Aris’ Varvaroussis een Griekse vader heeft. Het 17-jarige talent heeft een Duitse moeder en woont in het dagelijks leven daarom iets dichterbij in Frankfurt.
Varvaroussis heeft in de afgelopen jaren vooral ervaring opgedaan in de kartsport. Hij legde de basis voor zijn autosportcarrière in toonaangevende kartkampioenschappen in Duitsland, zoals het DKM, maar deed bovendien ook internationaal mee in de Winter Cup op de befaamde kartbaan van Kerpen. Daarnaast reed hij verschillende wedstrijden in de KF2 en KF3 klasse.

Clio is competitieve leerschool
De Griek bewees met zijn prestaties in de diverse kartseries dat hij over de snelheid en het benodigde lef beschikte om de overstap te kunnen maken naar de autosport. “In overleg met mijn manager kwamen we al snel uit bij het Nederlandse Clio-kampioenschap. Het is een sterk veld en daarbij zo competitief dat ik hier veel kan leren.”

De manager van de Olympia Cup-rijder had een link met de man achter het HTP team, Wim de Pundert, en zo kwam Varvaroussis in contact met het ervaren Clio team. Onder begeleiding van Alex van Eijk gaat hij steeds iets harder en krijgt ondertussen feedback over hoe hij situaties op de baan het beste op kan lossen. Op Assen en tijdens de Pinksterraces had Aris bovendien Christiaan Frankenhout naast zich, die natuurlijk ook een berg aan ervaring meebrengt waar het jonge talent goed gebruik van kan maken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet