24H Series

Div: CREVENTIC slaat handen ineen met organisatie 12H Bathurst

110621_12hbathurst_start
Start van de 12 Uur van Bathurst eerder dit jaar

Het Nederlandse bureau CREVENTIC, organisatoren en promotors van de succesvolle DUNLOP 24H DUBAI, de 12H HUNGARY en sinds dit jaar ook nauw betrokken bij de 24H BARCELONA, zet nu nog een stap verder en heeft de handen ineengeslagen met Yeehah Events, de organisatie van de belangrijkste lange-afstandsrace in Australië, de Armor All Bathurst 12 Hour. De race in Bathurst vindt volgend jaar plaats van 24 t/m 26 februari en is daarmee wat later in het jaar, zodat coureurs hun deelname aan het evenement in Australië kunnen combineren met hun inschrijving voor de DUNLOP 24H DUBAI (12 t/m 14 januari 2012). “De Armor All Bathurst 12 Hour gaat geen volledig deel uitmaken van onze 24H SERIES, maar is wel een fantastische aanwinst voor ons programma van races. We zullen het evenement in Europa volop promoten, niet alleen bij de teams die deelnemen aan onze evenementen of in het verleden bij ons hebben gereden, maar bij alle teams in Europa. Voor elke autosportliefhebber is het een ‘must’ om een keer in Bathurst te racen”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC.

Tekst en foto: PR

Met de logistieke ervaring van lange-afstandsraces in Doebai en Hongarije ondersteunt CREVENTIC teams uit Europa of het Midden-Oosten bij alle zaken met betrekking tot transport, reizen en organisatie die te maken hebben met de deelname in de Armor All Bathurst 12 Hour. CREVENTIC biedt een aantrekkelijk geprijsd arrangement van 10.000 Euro aan, waarbij het inschrijfgeld voor de deelname aan de Armor All Bathurst 12 Hour en het transport van een raceauto vanuit een van de grote Europese havens (gecombineerd transport in 40-voet-containers) zijn inbegrepen. De prijs voor inschrijfgeld en transport vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (haven van Doebai) bedraagt 8.000 Euro, een aantrekkelijke optie voor teams die al deelnemen aan de DUNLOP 24H DUBAI.

De indeling van de klasses en toegelaten auto’s voor de deelname aan de Armor All Bathurst 12 Hour is aangepast om plaats te bieden aan de auto’s en teams die deelnemen aan de DUNLOP 24H DUBAI en andere belangrijke Europese evenementen en series. De GT3- en GT4-klasses blijven de hoogste categorieën in Bathurst, terwijl ook productiewagens toegelaten zijn. Dit jaar konden GT-auto’s voor het eerst deelnemen in Bathurst, wat al leidde tot meer internationale inschrijvingen.

“We hebben al inschrijvingen van twee Europese teams ontvangen: het Belgische VDS Racing Adventures met een Ford Mustang, de winnaars van de 12H HUNGARY van vorige maand, en het Nederlandse team Red Camel Racing met een SEAT Leon”, zegt Gerrie Willems. “We zijn ervan overtuigd dat we nog meer teams vanuit Europa of het Midden-Oosten kunnen aantrekken om in Bathurst te racen en we verheugen ons op een uitstekende samenwerking met onze vrienden uit Australië!”
Meer informatie is te vinden op de websites www.­bathurst12hour.­com of www.24HSeries.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet