Diversen

Div: Film over Ayrton Senna toch niet in Nederlandse bioscoop (update)

480_senna_helm_toleman_1984

Eerder vandaag hebben wij gemeld dat de film SENNA nog dit jaar te zien is in de Nederlandse bioscoop. De rolprent over het leven van Formule 1-legende Ayrton Senna zou niet in ons land draaien, maar CineMec gaf aan de film toch te gaan brengen.
Vanmiddag ontvingen wij echter een update: SENNA zal, ondanks de voornemens van CineMec, niet in Nederland vertoond worden. Distributeur Universal ziet het niet zitten om de film voor korte tijd naar Nederland te halen. In plaats daarvan behoort nu een grootschaligere DVD-release, later dit jaar, tot de mogelijkheden.

Foto's: Gerrie Hoekstra

480_senna_concentratie
Ayrton Senna reed twee keer de GP van Zandvoort. In 1984 voor Toleman (zie eerste vier foto's) en in '85 eindigde hij namens Lotus als 3de.Complete loopbaan
SENNA is een film van Asif Kapadia over de Ayrton Senna da Silva. De Formule 1-loopbaan van de Braziliaan wordt van het begin tot het tragische einde gevolgd: van de sensationele race voor Toleman in Monaco, tot de rivaliteit bij McLaren tussen Senna en Alain Prost en uiteindelijk zijn noodlottige ongeval op Imola.

480_senna_toleman_pits_zandvoort_1984

Aangrijpend
De film van Kapadia is aangrijpend, laat Senna zien zoals Senna was: ongelooflijk snel, meedogenloos, een coureur die alles gaf om te winnen. De lancering in Groot-Brittannië is een groot succes, gezien de vele positieve reacties en volle bioscoopzalen.

480_senna_tarzan_1984

Enorme interesse
Toch toonden Nederlandse bioscopen geen interesse. Na een initiatief van Nicky van den Berg en Jordy Stuivenberg bleek dat de interesse er wel degelijk is. CineMec in Ede was voornemens om de film te gaan draaien, maar Universal heeft daar nu toch een stokje voor gestoken. Ondanks de enorme interesse die in korte tijd ontstond, is nu alleen een DVD-release nog een optie.

480_senna_lotus_zandvoort_1985

Meer info
Wil ook jij SENNA graag zien, wil je graag meer informatie of heb je andere opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar SennaMovieNL@gmail.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet