Algemeen

Dragracing: Eerste winst Larry Dixonbristol_enders
Erica Enders

Bijna historie geschreven
In de Pro Stock klasse leek Erica Enders Bristol voor eeuwig in de geschiedenisboeken te gaan zetten. Zowel in de kwart als in de halve finale klopte Enders haar tegenstanders op reactietijd en was in de finale ook eerder weg dan Mike Edwards. Daarmee leek Enders op weg naar de eerste vrouwelijke Pro Stock overwinning in de geschiedenis van de NHRA. Halverwege de run viel haar Cobalt echter stil waardoor de winst alsnog bij Edwards terecht kwam.

bristol_troxel_p
Melanie Troxel (foto NHRA)

Geluk en ongeluk voor R2B2
In de Pro Modified klasse heerste R2B2 Racing. Na de kwalificatie werden de eerste drie plaatsen ingenomen door auto’s van het team van Roger Burgess terwijl ook de plaatsen zes en zeven voor R2B2-auto’s waren. Daarmee alle vijf de auto’s van het team dus in de topzeven! In de eerste eliminatieronde ging het bij Roger Burgess zelf echter flink mis. De teameigenaar had net zijn run winnend afgesloten toen zijn Firebird uit de koers raakte en crashte (voor foto’s zie: www.competitionplus.com). Burgess kon gelukkig ongedeerd uit de restanten van de Firebird worden gehaald.

bristol_troxel_a
Melanie Troxel met de ’53 Corvette (foto NHRA)

Beter verging het R2B2-rijdster Melanie Troxel. Vanaf een tweede kwalificatieplaats kwam Troxel de eerste twee eliminatieronden goed door, klopte in de halve finale haar kersverse teamgenote Leah Pruett-LeDuc en stond zo in de finale. Daarin was Danny Rowe haar tegenstander maar omdat Rowe bij de start een rood licht trok verviel de winst direct aan Troxel. Of Rowe een kans zou hebben gehad valt te betwijfelen want in de finale zette Troxel in haar R2B2 ’53 Corvette met 5,928 seconden de snelste tijd van het evenement op de klokken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet