Algemeen

Dragracing: Eerste winst Larry Dixon

bristol_dixon_p

Regerend Top Fuel kampioen Larry Dixon (zie foto) heeft er lang op moeten wachten maar in de negende wedstrijd van het seizoen was het dan eindelijk raak. In Bristol pakte de Al-Anabi-rijder met winst in de finale tegen Antron Brown zijn eerste zege van dit jaar in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Bij de Funny Cars reed Robert Hight alweer naar de vierde overwinning van 2011. Bij de Pro Stockers had Erica Enders bijna voor een primeur gezorgd maar verloor de finale van Mike Edwards. Melanie Troxel hield de vrouwelijke eer hoog door de Pro Modified klasse op haar naam te schrijven.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA

Met lede ogen moest regerend kampioen Larry Dixon dit seizoen toezien hoe zijn Al-Anabi Racing teamgenoot Del Worsham drie keer op het podium mocht plaatsnemen terwijl hijzelf steeds net buiten de prijzen viel.

bristol_dixon_a
Larry Dixon

In Bristol, de negende wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series, was het dan eindelijk zijn beurt. In de halve finale moest Dixon het opnemen tegen Spencer Massey terwijl in de andere halve finale de andere twee Don Schumacher Racing rijders Antron Brown en Tony Schumacher onderling moesten uitmaken wie er naar de eindstrijd zou gaan. Het werd Brown maar met 3,836 tegen 3,851 seconden kon ook die Dixon niet van de zege afhouden.

bristol_hight
Robert Hight (foto NHRA)

Bij de Funny Cars klopte Robert Higth op weg naar de finale achtereenvolgens Ron Capps, zijn eigen teamgenoot Mike Neff en Jeff Arend. In de eindstrijd liet de John Force rijder vervolgens ook Jack Beckman kansloos. Met 316,45 mph (509 km/u na 304 meter!) verbeterde Hight ook nog het nationale snelheidsrecord.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet