Diversen

Sport Kort: Jeroen Slaghekke staat koppositie Brits Formule Ford af

jeroen_slaghekke_valt_uit

Het was weer een bijzonder druk autosportweekend. Na alle uitgebreide verslagen, volgt hier nog een Sport Kort.

Britse Formule Ford
Jeroen Slaghekke is afgelopen weekend zijn koppositie in de Britse Formule Ford kwijtgeraakt. Terwijl z’n teamgenoot Scott Malvern alledrie de races op Brands Hatch wist te winnen, noteerde de 19-jarige Nederlander twee teleurstellende uitvalbeurten en een P6 in de tweede heat. Onder lastige omstandigheden spinde Jeroen in de eerste manche. In de laatste wedstrijd streed hij voor het podium, maar gooide een mechanisch defect roet in het eten (zie foto boven). "Een weekendje character building’’, noemde Jeroen het zelf. Hij staat in het tussenklassement nu 3de, achter de nieuwe koploper Malvern en runner-up Nick McBride.

BTCC
Bij het Britse Touring Car Championship werkten de rijders hun 5de van in totaal 10 weekenden af. Op het circuit van Croft kwam Matt Neal erg goed voor de dag. De man die al drie races had gewonnen dit seizoen, voegde daar afgelopen weekeinde nog eens twee zeges aan toe. De derde Croft-wedstrijd was een prooi voor Mat Jackson. Matt (140 punten) en Mat (131) zijn momenteel ook de frontrunners in het tussenklassement. Matt Neal is een zeer ervaren coureur. De 44-jarige Brit racete in zijn lange autosportloopbaan al 450 (!) BTCC-races. Met in totaal 41 zeges en 112 podiumplaatsen weet hij wel hoe je op het gas moet gaan.

auto_gp_brno_2011

Auto GP
De Auto GP’ers werkten in Brno hun 4de raceweekend van het seizoen 2011 af. Na een behaalde zege en 3de plaats gaat Luca Filipi aan kop in het tussenklassement. De tweede heat van het 15 coureurs tellende veld werd een prooi voor Samuele Buttarelli. Ook Rio Haryanto, Fabrizio Crestani (beiden eenmaal tweede) en Kevin Ceccon (3de plus een snelste raceronde) hadden in Brno reden tot juichen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet