Diversen

Clio Cup: Mike Verschuur stopt Milan’s overwinningsdrang in Clio Eurocup

480_verschuur_nurburgring

Nicolas Milan (Milan Compétition) blijkt toch nog verslagen te kunnen worden. Na drie overwinningen op rij maakte Mike Verschuur op indrukwekkende wijze een eind aan de zegereeks. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde maakt Milan een remfout. De Equipe Verschuur-coureur sloeg genadeloos toe en passeerde de Fransman voor de eerste plaats. Mike Verschuur pakte hierdoor onverwachts de overwinning voor Milan en Cristian Ricciarini (Composit Motorsport). Zus Sheila maakt ook indruk door op de natte baan en onder moeilijke raceomstandigheden naar een vijfde plaats te rijden.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto: PR

Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) had tijdens de kwalificatie op een droge baan de snelste tijd gereden en mocht naast Milan van poleposition de race starten. Ondanks dat het niet meer regende hadden alle deelnemers voor regenbanden gekozen.

Milan had de beste start en controleerde de race in de beginfase. Sebastiaan Bleekemolen reed op een tweede plaats, kort gevolgd door Giancarlo Lenzotti (Composit Motorsport), Mike Verschuur en Cristian Ricciarini. Na twee ronden begon het opnieuw flink te plensen. Milan had moeite met de veranderende omstandigheden en gleed in de eerste bocht rechtdoor. Lenzotti en Bleekemolen profiteerden van deze misstap en Lenzotti nam de leiding over.

Sebastiaan Bleekemolen wachtte niet af en pakte meteen de eerste plaats weer over van Lenzotti. Ook Milan en Verschuur probeerden de Italiaan te verschalken, maar hij wist het duo nog van zich af te schudden.

Het competitieve veld lag nog heel dicht bij elkaar en er waren veel inhaalmanoeuvres. Uiteindelijk wist Milan Lenzotti te passeren, gevolgd door Mike Verschuur die naar de derde plaats doorschoof. De weersomstandigheden werden steeds slechter. De safetycar kwam de baan op om de Clio's van de uitgevallen Ruud Steenmetz (Team Bleekemolen) en Salvatore Arcarese (Rangoni Motorsport) van de baan af te halen.
Na de herstart pakte Bleekemolen wederom de kop gevolgd, door een flink aandringende Milan. Door een remfout in de eerste bocht raakte Lenzotti de Clio van Bleekemolen die hierdoor veel tijd en een aantal plaatsen verloor. Koploper Milan leidde de race op dat moment voor Ricciarini, Verschuur, Bleekemolen en Sheila Verschuur.

Milan was op weg naar weer een overwinning toen alweer een remfout hem noodlottig werd. Verschuur pakte de leiding over voor Ricciarini en Milan op een derde plaats. Sebastiaan Bleekemolen reed na de botsing met Lenzotti met een kromme Clio en ging meer achterstevoren dan vooruit. In de allerlaatste ronde pakte Milan alsnog de tweede plaats over van Ricciarini. Verschuur won de hectische race waar een aantal rijders verbitterd en met veel schade aan hun Clio's naar huis gingen.

Mike Verschuur: “Ik had gisteren al voorspeld dat ik de race zou kunnen winnen in de regen. De wedstrijd was niet gemakkelijk omdat we niet veel konden zien door de slechte weersomstandigheden. Ik had geluk dat de safetycar de baan op ging. Ik moest het geduld bewaren tot de eindfase van de wedstrijd omdat de gemoederen erg hoog opliepen. Ik ben erg blij met het resultaat en kan niet wachten tot de volgende twee races op Paul Ricard.”

Sebastiaan Bleekemolen: "Het zijn allemaal complete idioten daar! Ik heb dit weekend 3 achterassen, 2 fusees, 2 zijdeuren, 2 zijramen, 2 achterbumpers, een achterklep en nog een hele waslijst aan onderdelen verbruikt. Niet normaal. In de tweede race rijdt die Lenzotti in de tweede ronde mijn wiel krom. Ik kwam wel weer aan de leiding, ondanks dat mijn achterbumper er bij de Dunlop-hairpin door Milan bijna werd afgereden. Op zich ging het best goed en was de overwinning haalbaar, totdat ik getorpedeerd werd in de zijkant door (weer) die Lenzotti. Het raam lag er nu uit (minder snelheid), mijn achteras was krom en in combinatie met mijn kromme voorwiel stond ik bij het aanremmen telkens bijna achterstevoren. Dat gebeurde dan ook bij de Dunlop-hairpin. Ik baal ontzettend van het weekend. Ik had P4 en P1 getraind, een goed uitgangspunt. Nu ga ik zonder enig resultaat en zo’n € 10.000,- aan schade naar huis. Echt een schande. Gelukkig volgende week weer met de Porsche op de Nordschleife! Daar wordt ook hard gestreden en gebeurd ook wel eens wat, maar het is tenminste geen botsautootje spelen op de kermis. Daar kijk ik naar uit!"

Uitslag race 2:
1. Mike VERSCHUUR EQUIPE VERSCHUUR NED 10 ronden in 30:13.421
2. Nicolas MILAN MILAN COMPETITION FRA 1 +0.888
3. Cristian RICCIARINI COMPOSIT MOTORSPORT ITA +2.773
4. Simone DI LUCA RANGONI MOTORSPORT ITA +4.224
5. Sheila VERSCHUUR EQUIPE VERSCHUUR NED +4.932
6. Jordi PALOMERAS PUJOLARACING ESP +5.447
7. Frédéric YERLY FRED YERLY TEAM SUI +6.836
8. Thibault BOSSY MILAN COMPETITION FRA +9.074
9. Marc GUILLOT MILAN COMPETITION FRA +10.412
10. Max BRAAMS EQUIPE VERSCHUUR NED +11.152
11. Robert VAN DEN BERG HARDERS PLAZA RACING NED +11.179
12. JJ MAGALHAES MADENO RACING POR +14.364
14. Ronald MORIEN EQUIPE VERSCHUUR NED +15.738
17. Stephan POLDERMAN MADENO RACING NED +17.590
21. Bjorn CORNELISSEN TEAM BLEEKEMOLEN NED +25.803
22. Willy WELLES MADENO RACING NED +29.196
25. Niels KOOL TEAM BLEEKEMOLEN NED +38.207
28. Rene STEENMETZ TEAM BLEEKEMOLEN NED +2:44.218
29. Sebastiaan BLEEKEMOLEN TEAM BLEEKEMOLEN NED op 1 ronde

Niet gekwalificeerd:
35. Ruud STEENMETZ TEAM BLEEKEMOLEN NED J

Stand na 4 races:
1. Nicolas MILAN FRA 93
2. Mike VERSCHUUR NED J 63
3. Simone DI LUCA ITA 39
4. Marc GUILLOT FRA J 38
5. Giancarlo LENZOTTI ITA G 27
6. Sebastiaan BLEEKEMOLEN NED 25
7. Cristian RICCIARINI ITA 21
8. Massimiliano PEDALA ITA G 20
9. Sheila VERSCHUUR NED J 19
10. Thibault BOSSY FRA J 18
11. Robert VAN DEN BERG NED 10
12. Jordi PALOMERAS ESP 8
13. Frédéric YERLY SUI 7
14. JJ MAGALHAES POR G 6
15. Ronald MORIEN NED G 6
16. Alessandro SEBASTI ITA G 2
17. Max BRAAMS NED J 1
18. Philippe MAURIN FRA 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet