EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Dubbel voor Comini. Schothorst pakt waardevolle punten

480_podium_schothorst

Met zes poles en zes overwinningen in zes races is Stefano Comini onverslaanbaar in de strijd om de titel bij de Eurocup Mégane Trophy. Tijdens de regenrace op zaterdag kon Bas Schothorst nog enigszins in de buurt blijven van de snelle Zwitser. De TDS Racing coureur eindigde als tweede voor de gentleman rijder David Dermont. Op zondag zorgde een reparatie aan de koplampen van de Mégane van Bas Schothorst voor tegenslag. De Amsterdammer reed naar een zevende positie. Ondanks flinke tegenstand van Gregory Guilvert wist Comini zijn zesde overwinning binnen te slepen en staat nu met een riante voorsprong van 77 punten, op Niccolo Nalio, fier aan kop in het kampioenschap. Bernhard ten Brinke reed na een afwezigheid van ruim twee jaar naar een 7de en 8ste plaats.

Tekst: FC/PR
Foto's: PR

480_schothorst_actie_regen

Race 1
In de door regen overvallen openingsmanche op zaterdagmiddag, is Bas Schothorst wederom de snelste man op de baan. Raceleider Stefano Comini laat zich door de aandringende Nederlander echter niet van de wijs brengen in de 18 ronden tellende race. Na een bloedstollend gevecht op een steeds verder opdrogende baan, eindigt de McGregor coureur de vijfde race van het seizoen op slechts één tel van de kampioenschapleider. Ook in de Gentleman Cup succes voor onze landgenoten.De onverslaanbare winnaar David Dermont wordt op het podium geflankeerd door zijn teamgenoten Wim Beelen en Jeroen Schothorst.

480_schothorst_actie2

Race 2
Ook de tweede race op zondag wordt onder natte omstandigheden verreden. Samen met
Comini, Dermont en Guilvert weet Bas Schothorst in de openingsfase al snel een gat te slaan naar de concurrentie. Een vereiste reparatie aan zijn verlichting zorgt echter voor extra oponthoud tijdens de verplichte pitstop. Vanaf de tiende positie weet Schothorst zich in het tweede deel van de race weliswaar nog op te werken naar de zevende plaats, maar loopt hij door dit euvel een nagenoeg zekere podiumfinish mis. Jeroen Schothorst mag door als tweede te eindigen in de Gentlemen Cup wel voor de tweede keer dit weekend het podium bestijgen.

Bas Schothorst: “Ondanks de teleurstelling van de laatste race, ben ik niet ontevreden over
dit weekend. Ik heb het hele weekend geen voet verkeerd gezet en heb op zaterdag gevochten
voor wat ik waard was voor de winst. Ook op zondag lag ik op podiumkoers totdat we in de pits mijn koplampen verplicht moesten repareren. Onze volgende races vinden over twee weken al plaats in Hongarije. Dit circuit moet ons liggen. Doel is om dan in beide races met veel punten thuis te komen!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet