Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij AutoMotoShow in Drachtensb_galle
Hans Gallé

De Belg Hans Gallé bleef in de klasse Street Bike ondanks enkele flinke wheelies met 10,582 seconden het dichtst bij de index en pakte de eerste kwalificatiepositie, gevolgd door Maurice Ruiter en Ferry (zoon) en Vincent (vader) Driehuijs.

sst_janssen
Jack Janssen

De eerste plaats in de klasse Street Bike ET werd een prooi van André van Workum terwijl in de klasse Super Street Twin Jack Janssen de eerste plaats voor zich opeiste.

jdb_beek
Mike van de Beek

Bij de Junior Drag Bike ET was Mike van de Beek met zijn reactietijd van 0,257 seconden na de kwalificaties de leider, gevolgd door Mitch de Haas en debutant Quincy Brazil.

jdb_brazil
Quincy Brazil, klein maar net zo fanatiek

Door het alleen maar kunnen toekennen van kwalificatiepunten zijn de onderlinge verschillen in het kampioenschap nog minimaal en gaat dit seizoen weer een spannende strijd opleveren waarbij ongetwijfeld de laatste wedstrijd eind augustus de beslissing moet gaan brengen. Van 15 tot en met 17 juli staat echter eerst nog AutoMotoShow II op het programma. Dan keert ook een vertrouwde naam op Drachten terug, namelijk de MPM Internationals. Dat betekent dat in ieder geval alle door MPM gesteunde teams in Drachten te bewonderen zullen zijn, inclusief de Top Fuel dragster van Lex Joon die daar demonstratieruns zal verzorgen. Wie er enkele jaren geleden bij was staat dit optreden nog op het netvlies gegrift. Daarnaast komen er ook diverse internationale Pro Modified teams in actie. Dat het een uniek programma gaat worden met niet eerder in Nederland getoonde dragracers is nu al zeker. Meer nieuws volgt binnenkort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet