Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij AutoMotoShow in Drachtensp_schunko
Georg Schunko

Met zijn van een nieuwe kleur voorziene Chevelle reed voormalig kampioen Georg Schunko in de klasse Sports ET naar de eerste plaats, gevolgd door Martin Jager en de na zijn crash met de Topolino op Circuit Park Zandvoort weer in de Pontiac terug gestapte Wilco Sijm. In totaal bracht de opstapklasse 21 rijders op de been wat gezien de beroerde weersvooruitzichten die altijd rijders thuis houdt niet slecht kan worden genoemd.

jd_selles
Levi Selles

Junior
In de klasse Junior Dragster wordt de Gold RV dragster waarmee vorig jaar Lisa Selles uitkwam nu gereden door haar neefje Levi Selles. Bij zijn eerste wedstrijd bracht een keurige reactietijd van 0,029 seconden hem meteen op een eerste kwalificatiepositie.

jd_oomen
Shari Oomen

Ivana van den Berg eiste de tweede plaats voor zich op, voor een debuterende Shari Oomen en de eerste buitenlandse deelnemer, Jason Engelage.

ce_uhlir_3
Guido Uhlir. Op vrijdag ging het nog net goed…..

....maar op zaterdag net niet meer.
ce_uhlir_1

ce_uhlir_2

Net niet en net wel
De klasse Competition Eliminator reed uitsluitend demonstratieruns en juist daarin zorgde Guido Uhlir voor de nodige schrikseconden. Op vrijdag had de Duitser zijn Opel Manta na een listig uitziende glijpartij nog net uit de vangrails weten te houden. Op zaterdag lukte dat niet meer en beschadigde de Duitser de neus van zijn snelle Manta.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet