Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij AutoMotoShow in Drachtensc_huis
Ronald Huis

Dubbel succes
Een goede kwalificatie reed Ronald Huis door in de klasse Super Comp met 8,943 seconden slechts 0,043 seconden van de index verwijderd te blijven en voor Eric Roerade de eerste plaats te pakken. Regerend kampioen Eric Pellegrom bleef met een derde plaats goed in het spoor. Gerd Habermann had zijn nieuwe ‘tweezits dragster’ meegenomen en bleef steken op plaats vijf.

sc_habermann
Gerd Habermann kan voortaan passagiers meenemen

Maar ook in de klasse Super Gas was Ronald Huis goed op dreef. Achter Markus Habermann en Cas van de Mosselaar pakte de nummer één uit de klasse Super Comp hier de derde tijd. Regerend kampioen Ronald van Let bleef steken op plaats negen.

sg_breedveld
Ed Breedveld tilt de voorwielen weer op

pet_kempenaar
Harry Kempenaar met zijn fraaie Pontiac

ssc_minderhoudg
Richard Minderhoud en Georg Schunko hebben girlpower in huis gehaald

ssc_minderhoud
Richard Minderhoud

Een andere rijder met twee topklasseringen was Gerjan Wolbers. In de klasse Super Street Car pakte de man uit Hengelo voor regerend kampioen Richard Minderhoud de eerste plaats om in de klasse Pro ET achter regerend kampioen Freek van Groningen de tweede tijd voor zich op te eisen. Van Groningen bleef slechts 0,005 seconden van zijn index verwijderd terwijl Wolbers daar met 0,007 seconden nauwelijks voor onderdeed. Ruud Brinkman (0,011 seconden) was in deze met twintig deelnemers sterk bezette klasse derde terwijl Tom van der Wijden (0,013 seconden boven zijn index) ook weer sterk onderweg was.

pet_wijden
Tom van der Wijden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet