Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij AutoMotoShow in Drachten

 

spet_gerritsen
John Gerritsen

Prachtig veld
Met twintig geklasseerde rijders was Super Pro ET als snelste autoklasse nota bene één van de best bezette klassen met daarbij ook nog eens veel nieuw materiaal. Omdat de wedstrijd tevens meetelde voor de Duitse Super Pro ET Challenge veel oosterburen aan de start. Toch was het met John Gerritsen een Nederlander die de eerste kwalificatiepositie voor zich opeiste en daarmee opnieuw bewees zijn Chevrolet Bel Air uitstekend onder de knie te hebben. Gerritsen reed slechts 0,006 seconden boven zijn index en bleef daarmee de ervaren Duitser Bert Gorselitz net voor.

spet_harteveld2
Marck Harteveld

Op een keurige derde plaats Marck Harteveld gevolgd door Alex Voorend en de met zijn nieuwe Nissan aan de start staande ex-VW Scirocco-man Norbert Schneider. De als negende geklasseerde Henning Blume bleef ook nog maar 0,099 seconden van zijn index verwijderd. In de eliminaties was dus nog van alles mogelijk geweest maar zover kwam het dus niet.

spet_schneider
De fraaie Nissan van Norbert Schneider

spet_groen
Terug van weggeweest Richard Groen

spet_ekert
Ingo Ekert met zijn nieuwe wapen de ex-Per Svedberg Pro Mod. Voorlopig wordt de Dodge ingezet in de klasse Super Pro ET. In het vooronder de ex-Marco Maurischat Pro Mod-motor

spet_scheppers
Jan Scheppers hobby, dikke rookgordijnen leggen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet