Algemeen

Dragracing: Regen spelbreker bij AutoMotoShow in Drachten

spet_harteveld1

AutoMotoShow, het nieuwe evenement op Dragstrip Drachten met daarin opgenomen de eerste ronde van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing trof het bepaald niet dat uitgerekend dit weekend het watertekort van Nederland moest worden aangevuld. Op vrijdag konden de kwalificaties nog volgens schema worden afgewerkt terwijl door alle inspanningen van de organisatoren zelfs eind zaterdagmiddag nog één kwalificatiesessie werd voltooid voordat de regen weer met bakken uit de hemel viel. Op zondag was er echter geen redden meer aan en zag de organisatie zich genoodzaakt de eliminaties volledig af te blazen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Op vrijdag kwamen alle klassen drie tot vier keer in actie. Op zaterdag was het al een gevecht tegen de elementen waarbij de inspanningen van promotor XpoEvents en organisator eXplosion uiteindelijk werden beloond met een droge baan waardoor alle deelnemers toch nog één keer aan de start konden verschijnen. Hoewel de baan door de lage temperaturen en korte preparatietijd nog zeker niet ideaal was kwamen er toch al heel behoorlijke tijden op de klokken.

plak
De grip was meer dan voldoende om je schoenen te verliezen

Door de over het algemeen goed gevulde velden en kleine onderlinge verschillen beloofden de eliminaties van zondag een mooi gevecht te worden. Helaas kwam het door de overvloedige regenval niet zover en zijn de nummers één uit de kwalificatie de komende vier weken tevens de leiders in de tussenstand van het kampioenschap.

lucht
Mooi, maar toch liever een strak blauwe lucht
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet