Superstars

Superstars: Maserati dubbelzege in Donington

Het eerste Superstars evenement leverde voor Maserati op het Britse Donington een fraaie dubbelzege voor Swiss Racing met Andrea Bertolini op.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Superstars

superstars-doningtonjpg
Bertolini pakte twee zeges en de leiding in het kampioenschap. Vooral in de tweede
wedstrijd ging het er behoorlijk wild aan toe.

Maserati dubbeloverwinning in Donington
Andrea Bertolini won met zijn door Swiss Racing ingeschreven Maserati Quatrroporte beide Superstars wedstrijden in Donington. Zijn kersverse teamgenoot Pier Giedi eindigde in de race als tweede en in de tweede als derde. In de eerste wedstrijd werd Bertolini tot het einde door Johnny Herbert met zijn Romeo Ferraris C63 AMG Mercedes onder druk gezet. Omdat Bertolini’s banden eigenlijk helemaal versleten waren wist Herbert bij het vallen van de vlag het verschil van 2,5 sec. tot 9/10e terug te brengen! BMW Italia-coureur Alberto Cerqui eindigde als derde, gevolgd door Luigi Ferrari en Christian Montanari.

superstars-herbertjpg
Johnny Herbert speelde in beide races een sleutelrol.

Going Wild
In de tweede wedstrijd namen Bertolini, Ferrara en Pier Giedi direct afstand van hun achtervolgers. Maar daarachter viel er het nodige spektakel te beleven. Door een tik van Alberto Cerqui raakte Johnny Herbert van de baan maar reed een geweldige wedstrijd en eindigde als zesde. Ook Montanari werd het slachtoffer van een dergelijke actie. Hij kreeg een tik van Thomas Biagi. Twee bochten voor het vallen van de vlag ging het er behoorlijk wild aan toe.De C63 AMG Mercedes van Max Pigoli drukte Biagi op het gras waardoor de BMW Italia-coureur in de problemen kwam. Een touché van Johnny Herbert bracht Biagi nog verder in de problemen. Hij liep een beschadigde wielophanging op en kwam met zijn teamgenoot Alberto Cerqui in aanraking. Thomas Biagi was in Donington de grote verliezer. In de stand van de International Superstars series zakte hij naar de derde plek, terwijl Andrea Bertolini en Luigi Ferrara in de puntenstand een behoorlijke sprong naar voren maakten. Montanari eindigde wederom als vijfde gevolgd door Johnny Herbert.

De Ferlito Motors Jaguars XF van Francesco Shini en Luigi Cecci deden het in de eerste race uitstekend. Op Britse bodem was een achtste plek voor Jaguar het beste resultaat.

superstars-cerquijpg
Alberto Cerqui werd in de allerlaatste ronde ook het slachtoffer van de capriolen
van zijn teammaat Biagi.

Stand Kampioenschap na 8 races
1. Ferrara (Mercedes C63 AMG – Caal Racing) 93; 2. Bertolini (Maserati Quattroporte – Swiss Team) 89; 3. Biagi (BMW M3 – Team BMW Italia) 82; 4. Pigoli (Mercedes C63 AMG – Romeo Ferraris) 68; 5. Cerqui (BMW M3 – Team BMW Italia) 65; 6. Gabellini (BMW M3 – Team BMW Italia) 53; 7. Cerruti (Mercedes C63 AMG – Romeo Ferraris) 40; 8. Herbert (Mercedes C63 AMG – Romeo Ferraris) 28; 9. Sini (Jaguar XF – Ferlito Motors) 22; 10. Romagnoli (Mercedes C63 AMG – Caal Racing) 21.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet