IndyCar

Indycar:Dario Franchitti wint Milwaukee Mile


2011_winnaar_df_milwaukee_mile
In de vorm van een zege gaf Dario Franchitti zichzelf een uitstekend vaderdagscadeau

Penske-coureur Will Power, die zich als 17e voor deze wedstrijd gekwalificeerd had, hield de schade beperkt. Een goed uitgevoerde pitstop van Team Penske leverde uiteindelijk een verdienstelijke vierde op. Graham Rahal eindigde als tweede en de Spanjaard Oriol Servia als derde. Danica Patrick pakte de vijfde plek. Doordat Takuma Sato zijn pitbox miste creëerde dit de nodige chaos waarvan Scott Dixon en Ryan Briscoe het slachtoffer werden. Briscoe eindigde voor Team Penske teleurstellend als elfde en Scott Dixon als zevende. Sato pakte uiteindelijk voor het team van KV een achtste plek. Ook EJ Viso maakte in Milwaukee hardhandig kennis met het beton. Hij was in goed gezelschap want ook JR Hildebrand, Ryan Hunter Reay viel deze “eer” te beurt. Alex Lloyd en Sabastian Saveedra crashten na een herstart uit de wedstrijd.

Pech voor Simona de Silvestro
De Zwitserse Simona de Silvestro die tijdens de kwalificaties zwaar crashte kreeg van de artsen toestemming om aan de wedstrijd deel te nemen. Het team had haar koortsachtig haar Dallara-bolide weer wedstrijdklaar weten te maken. Het team had haar koortsachtig haar Dallara-bolide weer wedstrijdklaar weten te maken. Het mocht niet baten, want al na enkele ronden besloot Simona om de wedstrijd te staken.

Geen belangstelling voor Milwaukee?
Hoewel Indycar dit jaar naar het historische Milwaukee terugkeerde lijken de fans, ondanks de inspanningen van een nieuwe promotor, weinig belangstelling voor deze baan te hebben. De publieke opkomst was matig. Ook NASCAR heeft Milwaukee al enkele jaren de rug toegekeerd. De Nationwideseries rijdt volgend weekend op Road America op ruim een uur afstand van Milwaukee verwijderd.

Uitslag
1. Dario Franchitti Dallara Honda 226 ronden
2 .Graham Rahal Dallara Honda 226 ronden
3. Oriol Servia Dallara Honda 226 ronden
4. Will Power Dallara Honda 226 ronden
5. Danica Patrick Dallara Honda 226 ronden
6. James Hinchcliffe Dallara Honda 226 ronden
7. Scott Dixon Dallara Honda 226 ronden
8. Takuma Sato Dallara Honda 226 ronden
9. Helio Castroneves Dallara Honda 226 ronden
10. Justin Wilson Dallara Honda 226 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet