IndyCar

Indycar:Dario Franchitti wint Milwaukee Mile

Dario Franchitti pakte met zijn Ganassi Dallara Honda de zege in de historische Milwaukee Mile. De eerste wedstrijd werd al in 1903 verreden. Helaas beschikt deze wedstrijd niet meer over de magische aantrekkingskracht van het verleden. Hoewel een nieuwe promotor opnieuw probeerde dit historische evenement nieuw leven in te blazen bleef de publieke belangstelling lauw.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar

2011_franchitti_milwaukee_mile
Fel gevecht tussen Dario Franchitti en Helio Castroneves. Zij gaven elkaar geen duimbreed
toe. Castroneves moest met een leeglopende linkerachterband uiteindelijk naar binnen.
Hij eindigde als negende.

Dario Franchitti wint Milwaukee Mile
Na zijn pole gisteren pakte Dario Franchitti op Milwaukee zijn derde seizoenszege. Franchitti’s sterkste rivalen Tony Kanaan en Helio Castroneves verspeelden hun kansen door een crash en bandenproblemen. Met nog ruim 31 ronden te gaan crashte KV Technologies-coureur Tony Kanaan tegen de muur en Penske-coureur Helio Castroneves moest kort daarna de leiding prijsgeven omdat hij met een lekke band naar binnen moest.

Na een aantal reguliere stops nam Castroneves in de 167e ronde de leiding. Maar de Braziliaan werd snel langzamer omdat zijn linker achterband langzaam leeg begon te lopen. In de hoop op een neutralisatie bleef Castroneves echter doorrijden. Dario Franchitti: “Er was een herstart waarbij hij mij zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant afblokte. Het is dan ook geen wonder dat hij een lekke band opliep.”

Castroneves” wens ging in vervulling toen Tony Kanaan in de 195e ronde spinde en de muur toucheerde en ruiterlijk toegaf dat het zijn fout was. Tony Kanaan: “Het was fun, we raceten de gehele wedstrijd hard tegen elkaar, maar ik moet toegeven dat ik ook maar een mens ben die fouten maakt. Ik maak liever een fout dan dat ik helemaal niets probeer!”

Castroneves dook snel naar binnen en kwam als tiende weer terug op de baan. Uiteindelijk zou de Penske-coureur nog als negende eindigen.

2011_tk_milwaukee_mile
Tony Kanaan verspeelde zijn kansen. "Ik maak liever fouten dan dat ik helemaal
niets probeer" is zijn stelling.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet