BTCS

BTCS: Volvo wint 12 U Spabtcs_2011-12h-u_spa-renault_2-kia_3
Fraai duel tussen de KIA en de Renault Megane in de openingsfase.


Minder geluk was er voor SEAT (stukke cardan en later motor voor Duez-Rosoux-Piron), VW (stuurinrichting voor de Scirocco van Latinne-Wauters-Vanthoor, ophanging voor Gosselin-Smits-Choque die nog 27ste werden) en Mazda (elektronica op de snelle 3 van Van Herck-Schuybroeck-Van der Ende).

Feest bij de familie VDP en team Allure
Een vader en zoon op het hoogste schavotje van eenzelfde wedstrijd, weliswaar in verschillende klassen, het is echt niet alledaags. Deze 12 Uur van Spa 2011 zal voor altijd een schitterende herinnering blijven in het geheugen van de familie van de Poele, want naast de zege van vader Eric, was er de overwinning van zoon Alexis in de klasse S2. Het trio Vincent Vandenabeele, Pascal Nelissen-Grade en VDP Junior legde een schitterend parcours af en werd mooi negende algemeen, net voor een enorm peloton uit de klasse T3S.

In de klassen T2 en T3S gingen de zeges allebei naar team Allure, dat zelden een dergelijk feestje kon bouwen. De pechvogels van het begin van het seizoen, Nicolas – Lamy en Léonard hebben zich schitterend herpakt in de strijd tussen de diverse SEAT Leon Supercopas

De pech van de Leon WTCC van team Astur Car werd enigszins verzacht door de tweede en derde plaats voor het team in de klasse T3S voor het Belgisch-Italiaans-Franse kwartet Nale-Albert-Dauger-Antunes voor de teamgenoten Courrier-Wittman-Hébert -Martin.

In T2 ging het laatste woord naar de Clio van Jordan Beuler, Patrick Deblauwe en René Brugmans/
De deelnemers van de BTCS maken zich nu op voor de volgende afspraak in het kader van 25 uur VW Fun Cup (8-10 juli) waar we van de uithouding naar de zuivere sprint gaan!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet