WTCC

WTCC: Tom Coronel tweede tijdens WTCC-weekend Brno

480_podium

Voor BMW-coureur Tom Coronel leverde het vijfde raceweekend in het Wereldkampioenschap Toerwagens (FIA WTCC) een welverdiende vierde en een machtige tweede plaats op. De 39-jarige coureur uit Eemnes wist met de ROAL Motorsport BMW 320 TC zijn goede prestaties uit de kwalificaties in de races om te zetten in twee topklasseringen en een flink aantal kampioenschapspunten. In de WK-tussenstand klom de Nederlander een positie en bezet nu de vijfde plaats met 82 punten. Daarmee is hij vooralsnog slechts één punt verwijderd van de nummer vier in titelstrijd.


Tekst en foto's: PR

“Een mooi cadeau en ik ben niet eens jarig,” lacht Tom Coronel na afloop. Even later herinnert hij zich dat het Vaderdag is: “Misschien heeft het daar wel mee te maken. Dit was echt het maximaal haalbare. De Chevrolets zijn van een andere klasse en maken met groot gemak achterstanden goed. Je moet dus wat geluk hebben om met een andere auto op het podium te komen. Dat geluk hadden wij eerder in Curitiba en nu hier in Brno. Een vierde en een tweede plaats zijn natuurlijk goed voor een beker, maar nog belangrijker zijn de kampioenschapspunten die er bij horen. Dit weekend ben ik een plaats gestegen en de achterstand op de nummer vier is slechts één punt.”

Na afloop van de kwalificaties was Tom duidelijk. ‘We hebben wat risico genomen, maar dat moet ook om een goede startpositie te krijgen. Ik stond lange tijd op een achtste plaats en in de ‘omgekeerde startopstelling’ betekende dat een plaats op de tweede startrij. Maar er waren anderen die sneller gingen en met nog maar weinig tijd te gaan, stond ik in een keer elfde. Daarmee mocht ik niet mee meedoen aan de Top 10 kwalificatie. Geluk was ik op de baan reed en in de laatste ronde een negende plaats kon veiligstellen. Daarmee stond ik op de eerste startrij. Maar mijn BMW was niet echt naar mijn zin en samen met de technici van ROAL Motorsport hebben we een andere afstelling gezocht. Dat werkte, want met een slipstream van Norbert Michelisz in de BMW pakte ik in de Top 10 kwalificatie een mooie derde startplaats. Prima uitgangspunt dus voor de races. Door de straf van één van de deelnemers schoof ik weer een plaats op, wat in de omgekeerde startopstelling een plaats op de tweede rij betekende.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet