WTCC

WTCC: Muller wint race 2, Coronel verdedigt tweede plaats met verve

480_muller_2141

Op wat ooit een BMW-circuit heette te zijn, het Automotodrom Brno, leverde ook de tweede WTCC-race een overwinning voor Chevrolet op. Tom Coronel nam dankzij een uitstekende start de leiding, maar in de vijfde ronde pakte Muller de eerste plaats over en reed vervolgens de overwinning naar huis. Coronel stond gedurende de rest van de race zwaar onder druk van Menu en Huff, maar slaagde er toch in, zijn tweede plaats te verdedigen en scoorde daarmee waardevolle WK-punten. Alain Menu kwam als derde over de eindstreep, Michel Nykjaer was beste privérijder op de vijfde plaats.


Tekst: René de Boer


Coronel pakt met een raketstart de leiding voor Nykjaer, Menu, Muller, Tarquini, Poulsen. In de eerste ronde pakt Huff de vijfde plaats van Poulsen, terwijl Sonderegger in de rondte gaat. Voor Coronel is het niet eenvoudig, want Nykjaer houdt de druk erop.

480_start_coronel2_6895

In ronde twee haalt Muller even Nykjaer in, maar de Deen countert en pakt de tweede plaats weer terug. Tarquini passeert Menu en is daarmee vierde. Door deze acties kan Coronel een klein beetje uitlopen, zijn voorsprong na twee ronden bedraagt 0,7 seconden op Nykjaer. In ronde 3 haalt Huff Tarquini in en is daarmee vijfde. De volgorde na drie ronden: Coronel leidt voor Nykjaer, Muller, Menu, Huff, Tarquini, Poulsen, Villa, O’Young en Dahlgren. In de vierde ronde slaagt Muller er eindelijk in om Nykjaer in te halen, waarmee Coronel een van de Chevy’s in zijn achteruitkijkspiegel heeft.

480_coronel_blij_2700

Een halve ronde later is ook Menu Nykjaer voorbij, korte tijd later is het gebeurd voor Coronel: zonder al teveel plichtplegingen haalt Muller hem in en neemt de leiding over. O’Young gaat in de tweede bocht in de rondte en blijft in de grindbak hangen. In ronde zeven heeft Coronel Menu en Huff achter zich en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook de Zwitser en de Brit hem voorbij zijn. Menu plaatst al snel de eerste aanval, maar Coronel verdedigt zijn plek. In ronde negen komt het tot wat licht contact tussen Coronel en Menu, terwijl Huff op de achterbumper van zijn teamgenoot rijdt. In de laatste ronde rijdt Muller onbedreigd de overwinning naar huis. Coronel verdedigt zijn tweede plaats en eindigt voor Menu, Huff, Nykjaer, Tarquini, Villa, Poulsen, Dahlgren en Bennani.Uitslag:
1. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, 10 r.
2. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC, op 4,183
3. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, op 4,415
4. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze, op 5,033
5. Michel Nykjaer (Den), Sunred SR Leon 1.6T, op 8,450
6. Gabriele Tarquini (Ita), Sunred SR Leon 1.6T, op 9,118
7. Javier Villa (Spa), BMW 320 TC, op 9,381
8. Kristian Poulsen (Den), BMW 320 TC, op 11,383

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet