Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Korjus wint na uitgekiende strategie

Kevin Korjus heeft de tweede wedstrijd van de Formule Renault 3.5 op de Nürburgring gewonnen. Na een matige kwalificatie en een spin in de eerste ronde van de race, zorgde een uitgekiende pitstop ervoor dat de Est de race alsnog won.

03111805_009_korjus

Na een natte ochtend, hadden de rijders van de Formule Renault 2.0 het circuit nagenoeg droog gereden. Alle teams in de Formule Renault 3.5 opteerden dan ook om de race op slicks te starten. Na de start van de wedstrijd behield poleman Robert Wickens de leiding, gevolgd door Hartley. Daniël de Jong kende ook een prima start van de wedstrijd. De Nederlandse rijder kende eerder op de dag een relatief goede kwalificatie, die hem een 15e startplaats opleverde. Na de start verloor hij in het gedrang in de openingsfase van de race een positie, maar de uitgangspunten waren goed.

Voor Kevin Korjus begon de wedstrijd minder goed. De Est vertrok vanaf de 13e startplaats, maar viel door een spin in de eerste rond ver terug in het veld. Niet veel later kwam de safety car de baan op vanwege een aanvaring tussen Rosenzweig en Nebylitskiy. Het team van Korjus opteerde direct voor een vroeg pitstop tijdens deze safety car situatie, aangezien Korjus hiermee niet veel posities zou verliezen.

Na de herstart behield Wickens zijn leidende positie, nog steeds gevolgd door Hartley en Red Bull rijders Vergne en Ricciardo. Na alle verplichte pitstops bleek dat de tactiek van Korjus uitmuntend had gewerkt: hij kwam als leider door! Wickens lag nu op de tweede positie, terwijl Fairuz Fauzy derde was. In de slotfase van de wedstrijd zorgde plotselinge regen nog voor een lastige situatie voor alle rijders, maar de volgorde bleef ongewijzigd. Korjus ging met de overwinning aan de haal, voor Wickens en Fauzy.

03111805_146_de-jong

Daniël de Jong had een solide race, maar een ongelukkige pitstopstrategie zorgde ervoor dat hij verder in de rangorde terugviel en als 19e over de finish kwam.

Halverwege het seizoen is Robert Wickens nu de leider in het tussenklassement. Traditiegetrouw betekent dit dat Wickens een Formule 1 test bij het Lotus Renault F1 team krijgt. Tijdens de volgende World Series by Renault meeting op de Hungaroring zal Wickens deze test afleggen.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Nürburgring – Zondag 19 juni 2011
1. Kevin Korjus, 24 ronden in 46:36.753
2. Robert Wickens, op 5.644
3. Fairuz Fauzy, op 6.464
4. Jean Eric Vergne, op 7.854
5. Daniel Ricciardo, op 11.364
19. Daniël de Jong, op 1:02.021
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet