Formula Regional European

Eurocup FR2.0: Kvyat wint tweede race voor teamgenoot Sainz Jr.

Tijdens de tweede race van de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Nürburgring speelde de regenval de voornaamste hoofdrol. Al tijdens de kwalificatie kwam het met bakken uit de lucht. De beide Red Bull rijders waren oppermachtig in deze weersomstandigheden en claimden de volledige eerste startrij.

03111805_406_podium

Net voor de start van de race leek het erop dat de meeste regen wel gevallen was voor vandaag. De zon kwam stilaan door, maar het was vooral in de eerste sector van het circuit nog nat. Iedereen vertrok dan ook op regenbanden. Kvyat profiteerde optimaal van zijn pole position en greep de leiding, voor Hansen en Sainz Jr.

Een crash waarbij ondermeer Tunjo, Nagulin en Wiman betrokken waren zorgde voor een safety car situatie van ongeveer 5 minuten. Bij de herstart kwam Kvyat weer goed van zijn plek en behield de leiding. Sainz Jr. voerde de druk ondertussen vol op bij Hansen en passeerde hem niet veel later. Voor Sainz Jr. begon nu de achtervolging op Kvyat.

03111805_387_hansen

Achter het duo kreeg Hansen nog meer druk van achteren: Nato, Tarancon, Weckstrom en Liiv zaten de Zweed op de huid en probeerden hem voorbij te komen. Dat ging echter volledig mis toen Nato en Tarancon elkaar raakten en beiden de race moesten staken. Niet veel later viel ook Weckstrom terug in de rangorde, waardoor Karl Oscar Liiv van het Nederlandse MP Motorsport doorschoof naar de vierde stek.

Liiv leverde een prachtig gevecht met Hansen en de twee wisselden diverse keren van positie. Echter in de laatste ronde trok Hansen aan het langste eind en behield zijn derde positie. Vooraan het veld vochten Kvyat en Sainz Jr. tot aan het eind van de race om de overwinning, waarbij het er regelmatig hard aan toe ging. Kvyat was zijn teamgenoot dit keer te slim af en greep de overwinning. Robin Frijns kwam als vijfde over de finish, terwijl Pieter Schothorst 14e werd.

De volgende races van de Eurocup Formule Renault 2.0 worden over twee weken verreden op de Hungaroring.

Uitslag race 2 - Eurocup Formule Renault 2.0
Nürburgring – zondag 19 juni 2011
1. Daniil Kvyat, 12 ronden in 28:05.332
2. Carlos Sainz Jr., op 1.129
3. Timmy Hansen, op 21.720
4. Karl Oscar Liiv, op 21.856
5. Robin Frijns, op 22.185
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet