WTCC

WTCC: Volledig Chevrolet-podium in race 1, Coronel vierde

480_podium1_1042

Op het Automotodrom Brno leverde de eerste WTCC-race een volledig podium voor Chevrolet op. Rob Huff pakte in de eerste ronde de leiding van pole-sitter Yvan Muller en scoorde vervolgens in de negende race van het seizoen zijn vijfde overwinning van het jaar. Muller eindigde als tweede, Alain Menu completeerde het Chevrolet-podium als derde, nadat hij in de achtste van tien ronden de derde plek overnam van Tom Coronel. Onze landgenoot kwam als vierde over de eindstreep en was daarmee, onder het toeziend oog van (nog-)sportdirecteur Mario Theissen de best geklasseerde BMW-coureur in het veld. Kristian Poulsen was als vijfde winnaar bij de Independents.


Tekst: René de Boer
Foto's: FIAWTCC.com


480_theisen_1875

480_chevrolet_start_4893

Muller en Huff rijden bij de vliegende start zij aan zij. Nykjaer krijgt een tik van Tarquini en gaat in de rondte, Coronel schuift door naar de derde plaats voor Menu en Dahlgren, Huff neemt de leiding bij het uitkomen van de derde bocht, Muller is tweede. Dahlgren raakt naast de baan en verliest vier plaatsen. Coronel komt behoorlijkl onder druk van Poulsen, maar verdedigt zijn derde plek, terwijl Menu terugvalt naar de vijfde plaats voor O’Young en Dahlgren. Tarquini rijdt aan het einde van de eerste ronde de pits in. Ook Fredy Barth staat in de pits.

Na twee ronden heeft Huff een voorsprong van 0,639 seconden op Muller, Coronel rijdt 2,3 seconden achter de Fransman op de derde plek. Poulsen houdt behoorlijk de druk op onze landgenoot, maar verliest vervolgens zelf de vierde plaats aan Menu als hij de deur veel te wijd laat openstaan. Aan het eind van de derde ronde is het gat tussen Muller en Coronel al opgelopen tot 3,6 seconden, een ronde later komt er nog eens een seconde bij. Coronel heeft zijn handen vol aan Menu, en niet voor de eerste keer dit seizoen.

480_coronel_0992

Halverwege de race leidt Huff voor Muller, Coronel, Menu, Poulsen, O’Young, Dahlgren, Nykjaer, Villa en Michelisz. In de zesde ronde haalt Dahlgren O’Young in en is daarmee zesde. Michelisz haalt Villa in in de strijd om de negende plaats. In ronde acht profiteert Menu van de slipstream op het rechte stuk en haalt Coronel in. Daarmee is de volledige top drie weer eens in handen van Chevrolet. Het spannendst is de strijd om de zevende plaats tussen O’Young, Nykjaer, Michelisz en Villa. Hier wordt lekker gevochten, compleet met meerdere positiewisselingen. Daarachter strijden Engstler en Bennani om plaats tien.

In de laatste ronde treden er geen wijzigingen meer op en zo zegeviert Huff voor Muller, Menu, Coronel, Poulsen, Dahlgren, O’Young, Michelisz, Villa, Nykjaer en Bennani. Engstler gaat in de slotronde nog in de rondte na een tikje van Bennani.

Uitslag:
1. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze, 10 r. in 21:59,507
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze, op 0,858
3. Alain Menu (Zwi), Chevrolet Cruze, op 11,697
4. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC, op 13,026
5. Kristian Poulsen (Den), BMW 320 TC, op 13,772
6. Robert Dahlgren (Zwe), Volvo C30 Drive, op 14,353
7. Darryl O’Young (HKg), Chevrolet Cruze, op 21,288
8. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320 TC, op 21,584

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet