NASCAR

NASCAR: Carl Edwards wint Nationwide Michigan

Het team van Roush Fenway Racing heeft op de Michigan International Speedway een fraaie dubbelzege behaald. De Mustangs van Carl Edwards en “coming man” Ricky Stenhouse Jr. pakten voor teameigenaar Jack Roush een fraaie dubbelzege.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_carl_edwards_michigan_publiek
Carl Edwards vier zijn Nationwide triomf tussen de fans op de tribunes! Geweldig. Alleen dit
zien we in Europa en in de F1 niet snel gebeuren.

Fraaie dubbelzege Roush Fenway Racing
21 ronden voor het einde van de wedstrijd in Michigan begon Carl Edwards zich zorgen te maken. Teamgenoot Ricky Stenhouse Jr. had de leiding genomen. Crewchief Mike Beam bleef er kalm onder en voorspelde dat Edwards de leiding terug in handen zou krijgen. Acht ronden voor het einde ging Edwards definitief aan zijn teamgenoot voorbij en pakte de zege. Carl Edwards: “Enerzijds dacht ik dat hij de zege al in zijn zak had maar anderzijds was zijn niet zo goed gebalanceerd als de mijne, waardoor hij wat verloor. Maar hij deed het werkelijk uitstekend. Maar voor de toekomst begin ik nu toch wat ongerust te worden.”

Op 1.669 secs. achterstand eindigde Stenhouse Jr. als tweede en nam daardoor de leiding in de stand van het kampioenschap van Elliott Sadler over. Die eindigde als 8e. Stenhouse Jr. die vorige maand zijn eerste Nationwide-wedstrijd won: “Wij staan nu waar we moeten zijn. Wij moeten gewoon nog beter worden. Carl’s auto is in de trainingen gewoon beter. Het duurt in de wedstrijd even voordat we op gang komen en daar moet gewoon aan gewerkt worden. Het is natuurlijk frustrerend om als tweede te eindigen. Maar het is voor Ford natuurlijk prachtig om een 1-2 zege hier in Michigan te behalen” aldus Stenhouse.

Kyle Busch vocht met zijn JGR-Toyota een verbeten gevecht met de Chevrolet van Paul Menard uit en eindigde als derde. Veteraan Mark Martin had eveneens geruime tijd de leiding in handen maar moest die in de 104e ronde definitief aan Carl Edwards afstaan. Daytona 500 winnaar Trevor Bayne eindigde als vijfde.


2011_edwards_michigan_mustang_actie
Wederom een fraai succes voor de Ford Mustang. Het Mustang succes schijnt een
behoorlijke invloed te hebben op de verkopen van de concurrentie!

Uitslag
1. Carl Edwards Ford 125 ronden
2. Ricky Stenhouse Ford 125 ronden
3. Kyle Busch Toyota 125 ronden
4. Paul Menard Chevrolet 125 ronden
5. Trevor Bayne Ford 125 ronden
6. Joey Logano Toyota 125 ronden
7. Mark Martin Chevrolet 125 ronden
8. Elliott Sadler Chevrolet 125 ronden
9. Brad Keselowski Dodge 125 ronden
10.Jason Leffler Chevrolet 125 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet