Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Wickens pakt zege op Nurburgring

Robert Wickens heeft de eerste manche van de Formule Renault 3.5 gewonnen tijdens het World Series evenement op de Nürburgring in Duitsland. Wickens startte de race vanaf de pole, maar Ricciardo had een betere start en greep de leiding. Terwijl alle rijders op slicks stonden begon het bij de start van de wedstrijd te regenen. Lastige condities en daar profiteerde Wickens van: hij nam de leiding in de race weer over van Ricciardo.

03111805_136_ic

Ook Vergne en Rossi kwamen er in de beginfase van de wedstrijd niet zonder kleerscheuren vanaf. Beide rijders kwam met elkaar in aanraking en moest hun race met de nodige schade staken. De safety car kwam de baan op, hetgeen voor sommige rijders een teken was om te switchen naar regenbanden.

Bij de herstart leek het erop of Ricciardo een serieuze aanval kon wagen op de leidende Wickens. Het lukte de Red Bull rijder echter niet en de volgorde bleef derhalve ongewijzigd. Wel konden beiden een gat slaan naar de achtervolgende groep aangevoerd door Kevin Korjus. Een regenbui in de slotfase van de wedstrijd leek nog roet in het eten te gooien voor Wickens, maar de Canadees wist iedere aanval af te slaan. Wickens won de race dus, voor Ricciardo en Korjus.

Daniël de Jong kende een enerverende race. Na de start van de race werd hij aangetikt, waardoor hij de pits moest opzoeken voor het wisselen van een voorvleugel. Na enkele prima inhaalacties kon hij zich gedurende de wedstrijd een weg naar voren banen. Halverwege de koers zorgde problemen met zijn versnellingsbak ervoor dat hij uiteindelijk met een 16e plek genoegen moest nemen.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Nürburgring – Zaterdag 18 juni 2011
1. Robert Wickens, 23 ronden in 47:30.165
2. Daniel Ricciardo, op 0.671
3. Kevin Korjus, op 22.951
4. Cesar Ramos, op 32.235
5. Albert Costa, op 33.372
16. Daniël de Jong, op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet