Superleague Formula

Chris van der Drift terug in Superleague Formula

480_zolder_press_1

Chris van der Drift keert terug in Superleague Formula. De 25-jarige Nieuw-Zeelander met Nederlandse nationaliteit komt uit voor Team Nieuw-Zeeland tijdens het raceweekend van 17 juli op Circuit Zolder in België. Na vorig jaar een succesvolle start in deze raceklasse te hebben gemaakt, wil Van der Drift niets liever dan opnieuw races winnen.

Tekst en foto's: PR

Van der Drift was in 2010 een grote smaakmaker in de raceklasse met vier overwinningen en nog eens zes podiumplaatsen in de eerste helft van het seizoen. “Racen in de Superleague Formula is alweer even geleden, maar ik kijk er enorm naar uit”, zegt Van der Drift. Gelukkig heeft hij dit seizoen al wat meters kunnen maken. “Gelukkig heb ik met dank aan Mofaz Racing niet stilgezeten en heb ik de eerste vier races van de World Series by Renault mogen rijden. We scoorden een podiumplaats in Spa en we hebben veel punten bij elkaar gereden. Maar ik ben er klaar voor om opnieuw races te winnen!”

480_zolder_press_3

Dat hij nu opnieuw zijn geboorteland mag vertegenwoordigen, maakt de terugkeer specialer. “Het is nu alweer een paar jaar geleden dat ik in de Black Beauty heb gereden. Dat was tijdens de A1GP-races in Chengdu in Taupo”, legt Van der Drift uit. “Het geeft me een enorm trots gevoel dat ik nu opnieuw de kans krijg. En dát in een auto die ik ken en waar ik eerder races mee gewonnen heb. Ik heb er zin in!”

480_zolder_press_2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet