Toerwagen Diesel Cup

TDC: Titanenstrijd in tweede race Toerwagen Diesel Cup

20110613_tdc

Ondanks een podiumplaats in de eerste wedstrijd hoopten Marcel Roeleveld en Bas Baars op meer. In de tweede race van de Toerwagen Diesel Cup tijdens de Profile Tyrecenter Pinksterraces reed het duo met de Volvo C30 D5 onbedreigd naar een verdiende zege. Het gevecht om de tweede plaats bood meer spektakel. Toen eenmaal een regenbui over Circuit Park Zandvoort trok, knokten vijf equipes onder toeziend oog van 18.500 toeschouwers om iedere centimeter. Regerend kampioenen Ronald Morien en Dennis de Groot (Volkswagen Golf 5) kwamen daar als beste uit.

Tekst en foto's: PR en Bart Buijs

De rollende start verliep vlekkeloos met Jeroen Dik (Volkswagen Golf 5) aan kop. Bumper aan bumper reed het veld richting het Scheivlak waar het duo Geert Smeijsters en Simon Gras voor een angstig moment zorgde. De SEAT Leon ging in de rondte en werd ternauwernood ontweken door de aanstormende deelnemers.

Centimetergevecht
Na diverse positiewisselingen ontstond er een stabiele kopgroep met een handvol auto’s. Dik reed met zijn Volkswagen voorop en werd gevolgd door de Volvo van Roeleveld en Baars. Ferdinand Kool en Henry Zumbrink konden met de BMW 123d ook goed het tempo volgen, evenals het duo Ron Swart en Marcel van Leen (BMW 120d) en het tweetal Morien en De Groot. Tot aan de pitstops reden de equipes geregeld met de buitenspiegels dicht tegen elkaar.

480_van_leen_1564

Regen
Na de verplichte pitstop was de volgorde aan kop flink gewijzigd. Het tweetal Baars en Roeleveld reed onbedreigd op kop, terwijl daarachter een spannend duel ontstond. Vijf equipes vochten, nog feller dan bij de beginfase van de wedstrijd, om de tweede positie. Het spektakel werd des te groter toen een regenbui over het circuit trok. Dennis de Groot stootte met de Volkswagen Golf 5 door naar de tweede plaats, maar het lukte hem niet om zijn tegenstanders af te schudden. Swart / Van Leen en Kool / Zumbrink kregen het met de BMW’s even moeilijk in de regen. Maar toen het asfalt opdroogde waren zij er snel weer bij. Inmiddels mengde ook Jeroen Dik zich in de strijd en met het ingaan van de laatste ronde was hij De Groot voorbij. In de Tarzanbocht verremde hij zich echter en eindigde uiteindelijk als zesde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet