Formido Swift Cup

Swift Cup: Bart van Os pakt toch zijn Suzuki-zege op Zandvoort

480_start_2_swift_02064

Net als in de eerste Formido Swift Cup-wedstrijd tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort knokten Peter Schreurs en Bart van Os tot de laatste millimeter om de winst. Dit keer wist Van Os wél zijn neus nipt als eerste over de finish te drukken. Met een verschil van 0,136 tel verwees hij zijn plaaggeest van vanmorgen, Peter Schreurs, naar stek 2. Sven Snoeks bekroonde een prima inhaalrace met een sprong van P13 bij de start tot plek 3 bij de finish.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Bart Buijs

Op de grid zien we een hele andere startopstelling dan in manche 2. Dat kwam door de aparte regenkwalificatie op zaterdag, die zich flink mengde in de strijd. Verrassend op pole zien we Nick Hummel, die op de eerste startrij rookie Jeffrey Rademaker naast zich ziet.

480_swift_achter_2_2070

Verprutste start
Nick Hummel verknalt zijn start volledig. Hij blijft helemaal staan en ziet het halve veld snel over hem heen komen. Profiteren doet vooral Bart van Os, die vanaf P4 super weg is en al ras de kop pakt. De start is best heftig. Zeker voor Glenn Coronel, die door het pak rechts de pitmuur ingeduwd wordt en zijn rechterspiegel daarbij ziet sneuvelen.

480_caransa_veldboer_2086

Contact
Nog slechter verloopt de aanvang voor twee auto’s die met de nummers 63 en 23 rondrijden. Wesley Caransa en Jos Veldboer drukken elkaar bij de Tarzan van de baan. Beiden komen ze definitief tot stilstand in het grind. Hun race is na enkele honderden meters reeds voorbij.

480_swift_groeo_achter_8929

Frontrunners
Bij de eerste doorkomst zitten Peter Schreurs en zijn teamgenoot Marcel van de Maat als de nummers 3 en 4 in het kielzog van Van Os en Rademaker. Jos Kiekens zit er wederom goed bij op stek 5, terwijl Maarten van ’t Schip, Mark van Keulen, Mike Hesse, Sven Snoeks en Glenn Coronel de toptien completeren. Van ’t Schip heeft niet het meest gelukkige raceweekend uit zijn autosportloopbaan. Hij komt binnen in de pitstraat en zijn wedstrijd gaat geen topresultaat opleveren.

480_start_swift2_4943

Jumpstart
Jeffrey Rademaker kan niet lang genieten van zijn mooie 2de plek. Hij krijgt, net als polesitter Nick Hummel, een drivethroughpenalty wegens een jumpstart. De onervarenheid van beide jeugdige piloten heeft hen de das omgedaan.

Inhaalrace Snoeks
Sven Snoeks, die tot nu toe aan een erg pechvol weekend bezig is, gaat nu lekker. Door een contact met Jos Veldboer in race 1 kreeg Snoeks tien plaatsen straf op de grid van manche 2. Daardoor mocht hij niet vanaf P3 maar vanaf P13 beginnen. Gestart vanaf die niet al te beste uitgangspositie is hij aan een mooie opmars bezig. Na 3 van de 12 af te leggen omlopen is de Zwaanshoeker reeds de nummer 7. Dit mede dankzij het neerzetten van de voorlopig rapste chrono: 2.09,198. Even later gaat Snoeks tevens voorbij aan Mike Hesse en gaat hij op jacht naar de nummer 5, Jos Kiekens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet