Clio Cup

Clio Cup: Niels Langeveld ondanks opwarmspin naar mooie zege in Zandvoort


480_bleek_achter_0009

Glijpartij Bleekmolen
Ook in de kopgroep is er malheur. Sebastiaan Bleekemolen, die vanmorgen race 1 won en inmiddels Sheila Verschuur voor P2 had verschalkt, glijdt bij het aanremmen naar de Mastersbocht vol over de baan. Hij gaat achterstevoren en verliest superveel plekken. De Haarlemmer moet vanaf P19 helemaal opnieuw beginnen.

Profiteren
Niels Langeveld kan profiteren van al het tumult achter hem. Hij is dik twee tellen los van runner-up Verschuur. Frankenhout, in de eerste heat van startpositie 22 naar eindplek 2 opgeklommen, is nu wederom indrukwekkend bezig. Hij ligt na 4 van de 12 omlopen reeds 4de. Bovendien klopt hij aan de Clio-deur bij de nummer 3 Van den Berg.

480_berg_grind_2011-220
Foto: Erik Allis

Rally rijden
De Tarzanbocht is populair als rallycross terrein. Ook Van den Berg bezoekt de wereldberoemde kiezels. Hij doet dat na rondje 5. Ook Ruud Steenmetz wil het publiek in de Tarzan van dichtbij zien, want hij ploegt eveneens het bekende stukje CPZ om. Christiaan Frankenhout is nu de nummer 3 en gaat met de voorlopig snelste raceronde van 2.13,353 op jacht naar Sheila Verschuur. Na het voor de 7de keer passeren van start/finish zet Frankenhout de aanval in op het rechte end. Verschuur wankelt, maar recht haar rug. Bij het ingaan van de Hugenholtzbocht weet ze de strijd voorlopig in haar voordeel te beslechten. Koploper Langeveld profiteert. Hij kan zich immers op zijn eigen rijden concentreren, terwijl de meute achter hem vooral met elkaar bezig is.

480_pundert_bart_1634

Straf
Reynier de Pundert is bezig aan een inhaalrace. Hij ligt na 10 van de 12 ronden op P7. Maar zijn pret duurt niet lang. Hij krijgt van Race Control een drivethroughpenalty opgelegd. Ondertussen slinkt de voorsprong van koploper Langeveld. Hij heeft met twee omlopen te gaan nog een buffertje van anderhalve tel.

480_frankenhout_0003

Weer tweede?
Christiaan Frankenhout zet bij het ingaan van de laatste ronde aan. Hij passeert in de Tarzanbocht Sheila Verschuur. Kan Frankenhout in de laatste dikke 4 kilometer Langeveld nog inhalen? Of wordt hij wederom tweede, net zoals in de eerste heat vanmorgen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet