Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans

LeMans_36
Het bekende reuzenrad in Le Mans

Het zit er weer op: de 79e editie van de 24 Uur van Le Mans is verleden tijd. Een prachtig spektakel met een strijd die spannend bleef tot het einde. Uiteraard was AUTOSPORT.NL ter plekke aanwezig om de actie te volgen. Voor uw verslaggever blijft Le Mans, naast de Indy 500 en Macau, één van de favoriete evenementen. Hier een impressie van wat we naast de actie op de baan zoal zagen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


lemans_1

Omdat we maandag ook nog bij de Profile Tyrecenter Pinksterraces te doen hebben, waren we maar wat blij met de uitnodiging van Audi-importeur Pon om met een gecharterde Beechcraft direct van Schiphol-Oost naar Le Mans te vliegen. Binnen twee uur na opstijgen stonden we bij de accreditatie.

LeMans_6

Daar werden we als altijd vriendelijk en efficiënt in de eigen taal geholpen door Inge Moureau, de Nederlandse persdame van de Automobile Club de l'Ouest, die al jaren in Le Mans woont en over de accreditaties gaat.

LeMans_46

Ons onderkomen bij het circuit was het 'Audi Racing Hotel', dat als altijd was ondergebracht in twee hallen van het Expo-complex tegenover de hoofdingang.

LeMans_2

Inchecken voor de 1.200 internationale gasten bij de receptiebalie.

LeMans_3

Gangen met slaapkamers van 2x2 meter, opgebouwd uit systeemwandjes.

LeMans_4

Een bed, een tafel en een stoel, meer heb je in feite niet nodig.

LeMans_45

Degene die dat allemaal organiseert, een logistieke operatie van formaat, is Signe Reisch, eigenaresse van het fantastische hotel 'Rasmushof' in Kitzbühel in Tirol. Ze heeft de zaak perfect onder controle en heeft een vouwfiets om snel van de ene naar de andere plaats te kunnen komen.

LeMans_5

En voor het transport van de Audi-gasten op en rond het circuit was er aan shuttles bepaald geen gebrek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet