Formule 1

Formule 1: Vettel weer op pole, maar Ferrari’s voeren de druk op

480_f1_montreal_vettel

Wie dacht dat de klapper in de vrije training op het circuit van Montreal van invloed kon zijn op de kwalificatie van Sebastian Vettel kwam bedrogen uit. In elk van de drie sessies melde de regerend zich in de voorhoede. Moest hij in de eerste sessie Ferdinand Alonso nog voor zich dulden en in de tweede sessie diens teamgenoot Felipe Massa, in de derde en beslissende sessie pakte Vettel met schijnbaar gemak alweer de poleposition. Met Alonso direct naast zich en Massa achter erachter start de Duitser met een rode gloed in zijn nek. Red Bull-temagenoot Mark Webber dekt de klassementsleider vanaf een vierde positie.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Peter van Egmond

480_f1_montreal

Wanneer Sebastian Vettel morgen in de race, die vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd op RTL7 wordt uitgezonden, naar het podium weet te rijden wordt dat zijn eerste podium in Canada. Ondanks dat Vettel overal succesvol lijkt te zijn is het hem op het circuit van Montreal nog nooit gelukt om zich in de kijker te rijden. Door de crash in de vrije trainingen leek het er op dat deze baan een soort ‘Angstgegner’is van de Duitser, maar tijdens de kwalificaties was daarvan niets te merken.

Prima resultaat
Ook Ferrari kan de laatste jaren niet terugkijken op Canadees succes, de laatste zege gaat alweer terug naar 2004. Ook bij Ferrari verliepen de kwalificatiesessies echter vandaag formidabel, met een tweede en derde positie voor resp. Alonso en Massa als prima uitgangspositie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet