Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Ricardo van der Ende regeert in AssenTijdens de start van de eerste wedstrijd van het weekend, op zaterdagmiddag, komt Afanasiev goed van zijn positie. Ricardo van der Ende heeft eveneens een goede start en weet in de eerste ronde Mervyn Kool te passeren. Aan het einde van de tweede ronde verslikt Afanasiev zich en schiet van de baan. Van der Ende profiteert en neemt de leiding over. Sergey Afanasiev komt echter terug de baan op en blokkeert Mervyn Kool. De Rus houdt het veld behoorlijk op, waardoor Van der Ende direct kan uitlopen.

In de vijfde ronde waagt Da Costa een inhaalpoging bij Afanasiev. De rijder van AR Motorsport krijgt echter een forse beuk van de Rus. Beide coureurs moeten met technische problemen richting de pitstraat. Da Costa is dusdanig kwaad, dat hij op Afanasiev afstormt om verhaal te halen.

Oscar Wilkens van MP Motorsport kent een goede wedstrijd. Vanaf een tiende startpositie heeft hij zich goed naar voren weten te knokken. De rijder uit Wassenaar zet goede rondetijden op de klokken en rukt zelfs op naar een vierde plek. Dennis Retera is minder fortuinlijk. De sympathieke rijder moet in de tiende ronde met technische problemen opgeven.

Daar krijgt Ricardo van der Ende echter weinig van mee. In het verdere verloop van de wedstrijd bouwt hij zijn voorsprong per ronde steeds verder uit. Met nog twee ronden te gaan heeft hij een gat van maar liefst 15 seconden op Mihai Marinescu, die op de tweede plek rondrijdt.

Na 25 minuten valt de vlag. In de pitstraat hangt het dolblije team van MP Motorsport in de hekken.

 ricarco_podium


Teammanager Dick van der Wilt beklimt samen met Van der Ende het podium alwaar de overwinning uitbundig gevierd wordt. Het podium wordt gecomplementeerd door Mihai Marinescu en Mervyn Kool.

Uitslag race 1 NEC Formule Renault 2.0 – Assen
1. Ricardo van der Ende, 16 ronden in 26:43.550
2. Mihai Marinescu, op 4.121
3. Mervyn Kool, op 4.508
4. Oscar Wilkens, op 15.313
5. Sergey Chukanov, op 16.207
10. Dennis Swart, op 36.570
DNF Gwendolyn Hertzberger, op 4 ronden
DNF Dennis Retera
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet