Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Ricardo van der Ende regeert in Assen

Het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap is dit weekeinde neergestreken op het TT Circuit Assen. Tijdens het BERU Top 10 evenement staan race 11 en 12 op het programma. Het deelnemersveld in Assen is anders dan we gewend zijn in het NEC Formule Renault. De voltallige teams JD Motorsport, Koiranen Bros. en Motopark Academy zijn namelijk niet aanwezig wegens verplichtingen in de Eurocup Formule Renault 2.0 in Misano. En dat betekent dat rijders als Chris van der Drift, Xavier Maassen en Filipe Albuquerque per definitie een nulresultaat scoren.

Tekst: Sander Dorsman

Toch zien we absoluut geen uitgekleed veld. Naast een flink aantal deelnemers uit Zweden, zorgen twee Nederlandse gastrijders voor nieuw elan in het kampioenschap. Dennis Retera en Ricardo van der Ende rijden voor respectievelijk AR Motorsport en MP Motorsport.

Gedurende de vrije trainingen op vrijdag verrast Ricardo van der Ende vriend en vijand. De coureur uit Naaldwijk laat zien dat hij nog steeds goed uit de voeten kan met een Formule Renault bolide en voert de gehele sessie de tijdstabellen aan. Frederic Vervisch en Mervyn Kool zijn terug te vinden op een tweede en derde plek.

De kwalificatiesessies voor beide races worden op zaterdagochtend verreden. Sergey Afanasiev presteert optimaal en pakt voor beide races de pole. Voor race 1 claimt Mervyn Kool de tweede startpositie en Ricardo van der Ende de derde plek. Van der Ende mag race 2 vanaf de tweede plek aanvangen en Kool vanaf de derde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet