DTM

DTM: Groeten uit Spielberg

110603_dtm_spielberg_luftaufnahme
Het terrein van de Red Bull Ring (foto: PR)

Het raceweekeinde van de DTM was het eerste grote evenement op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, die medio mei na een periode van acht jaar, gedomineerd door grootse nieuwbouwplannen, langdurige vergunningsprocedures en tenslotte een herbouw van het circuit in de oorspronkelijke staat, werd heropend. Niet minder dan 48.000 bezoekers waren gedurende het weekeinde getuige van het evenement, waarbij op zondag zelfs alle 25.000 beschikbare plaatsen langs het circuit waren uitverkocht. Daarmee mag het evenement een doorslaand succes worden genoemd. Ook voor ons was het een feest om weer terug te zijn in Steiermark.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

spielberg_2

Prachtig gelegen tussen de heuvels heeft de Red Bull Ring een heel eigen sfeer.

Spielberg_4

Ook van boven ziet de accommodatie er fraai uit, al was het weer gedurende de eerste dagen niet super.

Spielberg_5

Red Bull knapte het circuit en de omliggende gebouwen aanzienlijk op. Zo werd van het wat oubollige hotel 'Schönbergerhof' een fraai modern onderkomen gemaakt, vanwaar men het volledige circuit kan overzien.

Spielberg_1

Prima geoutilleerd perscentrum.

Spielberg_3

Met eigen bar eb natuurlijk een koelkast gevuld met allerhande Red Bull-producten. Het opmerkelijkste vonden we Lunaqua, water dat volgens het etiket is gebotteld bij volle maan. Of het enige invloed heeft? Gemerkt hebben we er in elk geval nog niks van...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet